imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

10 малко известни Apple продукта, произведени в ограничени количества


Всички са запознати с най-известните продукти на Apple като iPod, iPhone, iPad или Apple Watch. През годините обаче компанията от Купертино е произвеждала и някои не толкова познати неща, за чието същестествуване малко от вас са чували.

  1. Apple IIGS “Woz Edition”apple-iigs-woz-edition

По повод десетата си годишнина, Apple произвеждат лимитирана серия от 50 000 IIGS компютъра с подписа на съоснователя на компанията Стив Возняк – Воз, гравиран отпред на корпуса на машините. Собствениците на тези редки устройства са имали опцията да получат от Apple отпечатан сертификат за автентичност, подписан от Возняк и 12 от топ инженерите на компанията.

  1. Юбилеен Mac за 20-годишнината на Appletam-apple-pop-up-museum-in-atlanta-1

За този футуристичен за времето си компютър вече писахме. Пуснат на пазара през 1997 година, TAM, както е съкратеното наименование на този Mac, е един от първите проекти на Джони Айв в Apple. С цена от $7 499 този компютър, включващ две колони Bose и субуфер, е произведен в лимитиран тираж – само 12 000 броя.

  1. Пано с шареното лого на Appleapple-rainbow-logo-wall-hanging

През 1983 година, съвместно с артистката Майра Бърг, Apple създават лимитирана серия от пана за стена, които да се продават през подаръчния каталог на компанията. Направени и продадени са само 25 броя, всеки от които ръчно изработен от Бърг и струващ $350. Освен това по едно пано е било подарено на Стив Джобс и Стив Возняк.

  1. Apple аксесоари за дома от 1986 годинаapples-1986-home-accessories

През 1986 година е пусната “The Apple Collection”, която включва гама от аксесоари за дома, брандирани с логото на компанията. Стилните предмети включват ръчен часовник, чадър, джобно ножче и други.

  1. Модната линия на Appleapples-1986-clothing-line

Освен аксесоари за дома, през 1986 година Apple пуска на пазара и своя модна линия за дрехи. Тя включва якета, шарени ризи, торбести блузи, шапки, а има дори модна линия за деца. Може би е добре, че технологичният гигант все пак не реши да се преориентира към модата, гледайки тези аксесоари.

  1. Златни слушалки от Product Red кампаниятаapple-product-red-solid-gold-earpods

Във връзка с благотворителната кампания Product Red, през 2013 година Джони Айв проектира уникални EarPods слушалки от чисто злато, които се продават за $461 000.

  1. Apple Watch със златна каишкаapple-watch-with-gold-link-bracelet

Както вече ви съобщихме, Apple раздаде на някои знаменитости лимитирани бройки Apple Watch Edition със златна каишка, които не могат да бъдат купени по друг начин. Бионсе, Карл Лагерфелд и Кание Уест са част от привилигированите, които могат да се радват на този ексклузивен часовник.

  1. Apple Product Red Mac Proapple-product-red-mac-pro

През 2013 година Apple правят единствен по рода си червен Mac Pro (отново за Product Red кампанията), продаден на благотворителен търг за $977 000, което го прави най-скъпия компютър продаден някога.

  1. Специален Apple iPod U2 Editionapple-ipod-special-u2-edition

В партньорство с рок групата U2, Apple създава специален червено-черен iPod от четвърто поколение. Този модел от лимитирана серия включва гравираните подписи на четиримата членове на U2 отзад на iPod-a, както и специален постер на рок бандата.

  1. Apple Watch часовникът на Тим Кукtim-cooks-apple-watch

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е единственият човек в света, забелязан да носи Apple Watch от неръждаема стомана със специална червена дигитална корона.

Източник: Business Insider

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.