imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

10 нови Apple продукта, които очакваме до края на годината


По-голямата част от 2015 година вече е в историята, но най-вълнуващите месеци за почитателите на Apple тепърва предстоят. Ето какво ново можем да очакваме от компанията от Купертино през идните месеци. 

Още през февруари дадохме своите прогнози за плановете на Apple за 2015 година. Част от тях вече се сбъднаха, но останаха и такива, които до момента не са се осъществили. Ето ги нашите очаквания за новите Apple продукти, които могат да се появят през следващите месеци.

Новият iPhone

apple-will-most-likely-announce-a-new-iphone-called-the-iphone-6s-in-september
Getty Images/Feng Li

Разбира се, новият iPhone е продуктът, който буди най-голям интерес сред потребителите. Обикновено от Apple представят своето ново поколение смартфони през септември. Някои анализатори прогнозираха, че тази година новият iPhone може да подрани и да се появи още през август, така че трябва да бъдем нащрек в жегите. Очаква се iPhone 6s да има Force Touch, по-добра камера, нов цвят и др. Вижте тук прогнозите на един от най-реномираните Apple анализатори.

iPhone 6s Plus

Business Insider
Business Insider

Вероятно, заедно с iPhone 6s, ще бъде представен и iPhone 6s Plus. След като през миналата година Apple пусна на пазара своя смартфон с по-голям екран, iPhone 6 Plus пожъна голям успех. Затова едва ли ще се разминем без нов представител на Plus серията на iPhone и през тази есен.

По-голям iPad

Martin Hajek
Martin Hajek

Вече писахме, че от Apple работят върху по-голяма версия на iPad, който вероятно ще се казва iPad Pro. Кога ще се появи на бял свят това устройство, предстои да разберем. Изглежда, че по-големият таблет е част от плановете на Apple за подобряване на продажбите на iPad, които през последните тримесечия бележат спад.

 

Нов iPad Air

Flickr/Maurizio Pesce
Flickr/Maurizio Pesce

iPad Air може също да получи освежаване. Засега обаче повечето анализатори са на мнение, че тази година ще се разминем без ъпдейт на флагшип модела на iPad. От Apple могат пропуснат да обновят iPad Air, за да наблегнат на iPad Pro. Все пак, обаче, има доста време до края на годината и не е ясно дали през есента няма да се заговори за нов iPad Air.

 

iPad mini

AP
AP

Един от най-точните Apple анализатори Минг-Чи-Куо прогнозира, че тази година ще бъде представен нов, по-тънък и по-лек iPad Mini. Носят се слухове, че това ще бъде последният iPad Mini в историята. Дали това ще бъде така, предстои да разберем.

 

Apple TV

Flickr/_zand
Flickr/_zand

От доста време очакваме появата на ново Apple TV и май този момент вече наближава. Повече от 3 години от Apple не са пускали чисто нов модел Apple TV, а само софтуерни актуализации. След като на WWDC през юни не беше обявено ново Apple TV, то със сигурност до края на годината трябва да бъде представена нова версия на този доста удобен продукт. Очаква се следващото Apple TV да има ново дистанционно с тъчпад, Siri и собствен App Store.

 

TV стрийминг услуга

Apple
Apple

От Apple вече представиха своята услуга за музикален стрийминг – Apple Music. Wall Street Journal и New York Times очакват до края на годината да се появи и подобна телевизионна услуга. Тя обаче едва ли скоро ще достигне пределите на България.

 

4K iMac с 21.5-инчов екран

LinusTechTips
LinusTechTips

Вече ви съобщихме, че Mac OS X El Capitan загатна за появата на този нов модел iMac. Въпрос на време е тази машина да бъде представена пред широката общественост.

 

Нов Apple Watch

Apple
Apple

Според 9to5Mac новият Apple Watch ще има FaceTime камера и ще получи много по-голяма самостоятелност от iPhone. Шансът да видим този часовник още тази година обаче не е особено голям.

 

Окончателните версии на iOS 9 и Mac OS X El Capitan

Justin Sullivan/Getty Images
Justin Sullivan/Getty Images

Вече знаем какво да очакваме от iOS 9 и Mac OS X El Capitan. Можете да пробвате двете операционни системи още сега, ако се присъедините към бета програмата на Apple. Окончателните версии на iOS 9 и OS X El Capitan обаче ще бъдат налични през есента.

 

iPhone 6c?

3DFuture.net
3DFuture.net

Наскоро се заговори за iPhone 6c, който значително ще се различава от настоящия представител на “с” серията на Apple. Предполагаемият iPhone 6c ще има 4-инчов Retina дисплей и метален unibody корпус. Дали и кога ще се появи такъв смартфон, предстои да разберем.

 

Източник: Business Insider

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.