imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

10-те най-добри реклами в историята на Apple


В своята почти 40-годишна история Apple са доказали, че освен качествени продукти могат да правят и брилянтни реклами. Вижте някои от най-добрите им промоционални клипове тук.

Показваме ви рекламите в реда на тяхното излизане – от най-старите към най-новите.

  1. Рекламата на първия Macintosh от 1984

Тази реклама няма как да не присъства във всяка класация на Apple реклами. Според мнозина тя е най-въздействащата в историята на компанията. Режисирана от Ридли Скот, рекламата е показана за пръв път на финала на Супер Боул през 1984. Издържана е в стила на легендарния роман на Джордж Оруел “1984”.

  1. Think Different кампанията

Вече ви показахме тази реклама, обаче просто нямаше как да пропуснем да я включим в класацията.

  1. iPod рекламата със силуетите

Тази запомняща се кампания стартира през 2003 година и показваше танцуващи силуети на цветен фон.

  1. Get a Mac кампанията

Тази поредица от реклами вървеше от 2006 до 2009 година. В нея актьори се превъплъщават в човешките образи на РС и Mac. Видеата са забавни, а в интернет можете да намерите доста пародии на кампанията.

  1. Hello рекламата на първия iPhone

Тази реклама за пръв път бе показана по време на церемонията по връчване на Оскарите през 2007. Тя се състои от компилация от филмови сцени, в които героите вдигат телефона и казват “Hello”.

 1. Рекламите на Siri

През 2011 година Apple представи своя дигитален асистент Siri, който стана част от iOS 5 и беше включен във всеки нов iPhone 4s. Рекламите на Siri включват редица знаменитости, които използват приложението във всекидневието си. Тук ви показваме клипа със Самуел Джексън.

 1. Рекламата на iPad Air с Робин Уилямс

Тази реклама бе пусната в началото на 2014 година и включва въздействаща реч на Робин Уилямс от филма “Обществото на мъртвите поети” (1989 година). Рекламата стана още по-трогателна след самоубийството на актьора няколко месеца по-късно.

 1. “Dreams” рекламата на iPhone 5S

Тази реклама показва, че приложението на смартфоните в днешно време далеч надминава функциите на телефонната слушалка.

  1. “Reveal” рекламата на iPad Air 2

Този клип набляга на изключително компактните размери на iPad Air 2 – едно устройство по-тънко от молив, с което могат да се правят толкова много неща.

 1. Направи филм с iPad

Тази реклама направи своя дебют по време на последната церемония по връчване на Оскарите. Режисьорът Мартин Скорсезе участва в нейната направа, а на специалната секция от сайта на Apple, посветена на рекламата, са показани инструментите, с които видеото е направено.

Източник: CheatSheet

iPhone 8 vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.