Facebook-Messenger-emoji-cover

1500 нови емотикона за Facebook Messenger

#Новини
2016. 06. 03.

От Facebook съобщиха, че днес пускат 1500 нови емотикона, които можете да използвате в Messenger приложението. Новите емотикони са налични както за iOS, така и за Android.

Напоследък емотиконите се превърнаха в стандартно средство на изразяване, а emoji клавиатурата е неразделна част не само от iOS, а и от всяко приложение за размяна на съобщения. Според поста, публикуван на официалната Facebook страница на Messenger, 10% от съобщенията, изпращани от мобилното приложение, са придружени с емотикон.

“Емотиконите промениха начина, по който разговаряме помежду си – дали с усмихнато личице ще покажем, че сме щастливи, ще вдигнем палец нагоре или със символ на пица ще покажем, че сме гладни. Емотиконите са забавен и лесен начин да се изразим, когато думите не са достатъчни – а и хората ги обожават!” – пишат от Messenger.

Facebook-Messenger-emoji-1Новите емотикони ще бъдат стандартизирани за всички мобилни платформи. Това означава, че ще изглеждат по абсолютно еднакъв начин на устройствата с iOS, Android и т.н.

Новите символи включват повече емотикони на жени, както и възможност за задаване на цвета на кожата на човечетата. За тази цел, трябва да зададете желания цвят при стартирането на приложението, след което той ще бъде използван по подразбиране. Разбира се, ще можете да промените тази опция от настройките.

Facebook-Messenger-emoji-2Новите емотикони, разбира се, ще са валидни само за Facebook Messenger приложението и няма да заемат мястото на стандартната emoji клавиатура, налична за iOS.

Източник: Facebook

Добави коментар