iMac-display-robbantott-cover-2

200 души в Samsung работят за Apple

#Новини
2015. 04. 17.

Samsung създаде самостоятелен екип от около 200 души, които да работят единствено върху екраните за устройствата на Apple. Така бизнес връзките между технологичните гиганти се подсилиха още повече.

Подразделението за производство на дисплеи на южнокорейска компания Samsung Display Co. осигурява екрани за iPad и MacBook, а екипът, създаден в началото на месец април, има за задача да работи единствено върху продуктите за Apple. На служителите на този екип не се позволява да изнасят информация за дейността си извън рамките на групата.apple

След като в средата на 2014 година двете компании се съгласиха да прекратят патентните битки извън рамките на САЩ, които се водят в продължение на дълги години, се появиха спекулации, че взаимоотношенията между Apple и Samsung се затоплят.

Макар и ожесточени конкуренти на пазара, двете компании са до някаква степен зависими една от друга. Samsung е основен доставчик нa дисплеи за продуктите на Apple, а освен това южнокорейската компания произвеждаше процесорите за iPad и iPhone, преди Apple да реши да прехвърли по-голямата част от поръчките за А8 чипа на тайванската Semiconductor Manufacturing. Според Bloomberg, Samsung ще бъде натоварен и с производството на новия А9 чип, който ще бъде включен в следващото поколение iPhone-и.nincs-tobb-apple-samsung-per-cover

Samsung пък от своя страна разчита на поръчките на Apple, тъй като първото тримесечие на 2015 година беше шесто поредно, в което южнокорейската компания регистрира спад на печалбите – този път с цели 31%. Освен това в края на 2014 година Apple изравни Samsung по брой на продадени смартфони, което поставя гигантът от Южна Корея в позиция да разчита до голяма степен на бизнеса си с Apple, както и на продажбите на новия Samsung Galaxy S6.

Източник: Bloomberg

Добави коментар