imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Заслужен фокус върху 3D Touch в нова реклама на iPhone 6s


Новата реклама на Apple е забавна, включва Джейми Фокс и отговаря на изтънчения стил на Apple безапелационно. Но най-важното е, че клипът обръща внимание на нещо грандиозно: а именно 3D Touch технологията, вградена в iPhone 6s и iPhone 6s Plus.

В 30 секунди рекламата запознава потребителите с 3D Touch и възможностите, които тя им предлага, в частност функцията „Peek and Pop”. Чарът на Холивудската звезда Джейми Фокс спомага за приятната атмосфера на видеото, което може да видите отдолу:

Рекламата споменава и един от новите таглайнове на Apple – “Променихме само едно – всичко.“, който е част от рекламната кампания на iPhone 6s и iPhone 6s Plus.

Какво точно е 3D Touch?

3D Touch е изцяло нов поглед към Multi-Touch технологията и към наличните в момента функции, както в Apple Watch, така и при новия MacBook trackpad. Тапването и суайпването, например, се смятат за 2D-базирани жестове, но 3D Touch преминава в следващото измерение.

Благодарение на функцията, iPhone 6s и iPhone 6s Plus могат да усещат точната сила, с която потребителят ги докосва. Новият жест Peek and Pop позволява да погледнете набързо това, което ви интересува, без да се налага да напускате мястото си в приложението.

Натискането на обект – бил той снимка, уеб страница или имейл, ще ви позволява да „надникнете“ в него. При задържане на пръста отгоре за малко по-дълго, вече ще може да се прехвърлите към съдържанието там. По този начин спестявате тапвания и управлявате своя iPhone 6s доста по-интелигентно и леко. Много анализатори изтъкват, че тази функция леко напомня на Quick Look от OS X – но в много по-изкристализиран, развит вариант.

3D Touch ви позволява и да направите свои персонални кратки команди (“shortcuts”), които да бъдат налични на началния ви екран. Само с докосване на екрана имате възможността да си направите селфи, например, или пък да изпратите съобщение, без да се налага да тапвате и навигирате насам-натам. Тандемът Quick Actions и 3D Touch превръща притежаването на iPhone в едно напълно ново приключение от мултитаскинг, през превръщане на клавиатурата в подобие на тракпад…

Но най-добрата новина е, че това е само началото за 3D Touch. Разработчиците на iOS приложения ще могат да залагат движения, базирани на технологията, в своите апове. Quick Actions, Peek and Pop и много други, все още неопознати функционалности, очакват потребителите.

Източник: 9to5Mac; снимки: YouTube; TechCrunch.

iPhone 8 RED article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.