imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Поредната 3D Touch функция, която крие iOS 10


Вероятно вече сте се сблъсквали с екран, пълен с известия за нови съобщения, пропуснати повиквания и всякакъв вид покани от различни приложения, с които разполага вашето iOS устройство. В голяма част от ежедневието, преглеждането на подобен вид уведомления е доста досадна задача, както и тяхното индивидуално премахване, което, разбира се, може да бъде извършено и по един много по-лесен и бърз начин.

Функцията, с която ще ви запознаем днес ще ви предложи удобната възможност да изчистите всички известия и то само в три последователни стъпки, но преди всичко трябва да се уверите, че вашето iPhone устройство е iPhone 6s или iPhone 7 и разполага с най-новата мобилна операционна система iOS 10.

clear-notifications-a-imagazin-bg

Настоящата възможност, традиционно за повечето 3D Touch функции, отново е скрита, а това по никакъв начин не трябва да ни учудва. Най-съществената 10-та актуализация на iOS разполага с изключително голям набор от нови възможности, като голяма част от тях се изпълняват с 3D Touch. Колкото и интуитивно да бъде тяхното повикване, екранът на вашето устройство не разполага с достатъчно пространство, за да бъде обяснена всяка една от тях.

clear-notifications-b-imagazin-bg

Днешната функция, благодарение на която разполагате с възможност да изчистите всички нежелани известия, отново изисква 3D Touch. За да я повикате, първо трябва да отворите вашия Notifications панел по стандартен начин и да отправите поглед към разположеното кръгче със съдържание “х” в горната дясна част на екрана.

clear-notifications-c-imagazin-bg

Идва ред да упражните по стандартен начин удобната 3D Touch възможност върху стандартната за премахване икона, а на екрана на вашето устройство веднага ще се появи диалог, където просто трябва да докоснете върху бутон с надпис “Clear All Notifications”.

Това е всичко, всички досадни известия са премахнати, а вие може да продължите да се наслаждавате на страхотната 10-та актуализация на iOS, за която може да разберете повече, като посетите следната връзка.

Повече за iPhone 7, който дебютира преди месец, може да разберете, като натиснете тук.

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.