imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Поредната 3D Touch функция, която крие iOS 10


Вероятно вече сте се сблъсквали с екран, пълен с известия за нови съобщения, пропуснати повиквания и всякакъв вид покани от различни приложения, с които разполага вашето iOS устройство. В голяма част от ежедневието, преглеждането на подобен вид уведомления е доста досадна задача, както и тяхното индивидуално премахване, което, разбира се, може да бъде извършено и по един много по-лесен и бърз начин.

Функцията, с която ще ви запознаем днес ще ви предложи удобната възможност да изчистите всички известия и то само в три последователни стъпки, но преди всичко трябва да се уверите, че вашето iPhone устройство е iPhone 6s или iPhone 7 и разполага с най-новата мобилна операционна система iOS 10.

clear-notifications-a-imagazin-bg

Настоящата възможност, традиционно за повечето 3D Touch функции, отново е скрита, а това по никакъв начин не трябва да ни учудва. Най-съществената 10-та актуализация на iOS разполага с изключително голям набор от нови възможности, като голяма част от тях се изпълняват с 3D Touch. Колкото и интуитивно да бъде тяхното повикване, екранът на вашето устройство не разполага с достатъчно пространство, за да бъде обяснена всяка една от тях.

clear-notifications-b-imagazin-bg

Днешната функция, благодарение на която разполагате с възможност да изчистите всички нежелани известия, отново изисква 3D Touch. За да я повикате, първо трябва да отворите вашия Notifications панел по стандартен начин и да отправите поглед към разположеното кръгче със съдържание “х” в горната дясна част на екрана.

clear-notifications-c-imagazin-bg

Идва ред да упражните по стандартен начин удобната 3D Touch възможност върху стандартната за премахване икона, а на екрана на вашето устройство веднага ще се появи диалог, където просто трябва да докоснете върху бутон с надпис “Clear All Notifications”.

Това е всичко, всички досадни известия са премахнати, а вие може да продължите да се наслаждавате на страхотната 10-та актуализация на iOS, за която може да разберете повече, като посетите следната връзка.

Повече за iPhone 7, който дебютира преди месец, може да разберете, като натиснете тук.

iPhone 8 article
Apple Inc. (AAPL)

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.