imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Повече за възможностите на 3D Touch в Maps за iOS


Заедно с появата на всички вече не толкова нови възможности и промени, десетата версия на iOS позволи на всеки да изтрие и една значителна част от заложените в операционната система приложения. Достатъчно е само да задържите пръст върху някое от тях, за да стигнете до неговите разширени възможности и да докоснете върху малката икона за премахване. Вероятно вече сте изпробвали лесната за изпълнение стъпка, но при положение, че сте премахнали Maps за iOS, според нас ще ви се прииска да го инсталирате отново.

Всеки потребител може да възстанови което и да е от вече премахнатите заложени приложения по съвсем лесен начин. Потърсете заглавието в App Store и преминете към неговата инсталация, а ние ви припомняме, че Maps в iOS 10 може да се похвали с доста сериозни промени и нови възможности, особено ако разполагате със страхотната 3D Touch технология или iPhone поколение поне 6S.

3D Touch върху иконата на Maps

По всичко изглежда, че може да повикате някоя от полезните възможности на заложеното приложение дори без да отравяте разработката. Просто ще се наложи да докоснете малко по-силно върху иконата на Maps и веднага ще се запознаете с вариант за отбелязване на вашата локация, споделяне на съответното местоположение и възможност търсене.

01-3d-touch-maps

3D Touch върху част от картата

Преди всичко отворете Maps и отправете поглед към някоя желана част от картата. Остава само да докоснете малко по-силно върху нея и пред вас ще се появи вариант за споделяне на избраното местоположение, преглед на прикрепеното описание към дестинацията и възможност да стартирате по лесен начин вградената навигация, която ще ви покаже как да стигнете до избраната локация.

02-3d-touch-maps

3D Touch в полето за търсене

Съвсем стандартно, когато поставите маркер върху полето за търсене, ще се запознаете с вашите последни резултати или пък някое предложение, съобразно въведен адрес или поне част от него, но има и една особеност. При положение, че докоснете малко по-силно върху който и да е от изброените резултати, пред вас отново ще се визуализира възможност за споделяне на локацията, преглед на приложеното описание и вариант да стартирате вградената навигация.

03-3d-touch-maps

3D Touch и достъп до Weather

Maps в iOS 10 може да ви запознае с актуална прогноза за времето относно избрана локация, но в малкото прозорче в долната дясна част на екрана се крие и поредната възможност. Просто докоснете върху него и ще се запознаете с прогнозата за останалата част от деня, но при 3D Touch разработката ще ви пренасочи автоматично към заложеното приложение Weather и то отново съобразно маркираната от вас дестинация.

04-3d-touch-maps

Повече за Maps в десетата версия на iOS може да разберете, като посетите следната връзка.

Източник: Cult of Mac

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.