imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

3D Touch ще остане в миналото заедно с появата на iOS 13


През тази година очакваме да се запознаем с три нови iPhone поколения. Всяко от тях ще може да се похвали с екран от край до край, TrueDepth камера и с по няколко обектива на основната камера, разположена от задната страна на корпуса, но има и още нещо. Наложената 3D Touch технология ще остане в миналото, като заедно с това разработчиците от Apple ще усъвършенстват възможностите на Haptic Touch, за която промяна свидетелства и първата тестова версия на iOS 13, която се появи преди броени часове или малко след стартирането на WWDC 2019.

Ако вече разполагате с iPhone XR, вероятно знаете, че устройството не разполага с вграден 3D Touch, което реално погледнато не е абсолютно никакъв проблем. На мястото на наложената към днешна дата технология идва новата Haptic Touch функция. За да използвате еквивалента на 3D Touch, трябва да докоснете нормално върху екрана и да задържите върху него малко повече, докато не усетите характерното Haptic вибриране, но има и една особеност. Промяната е изцяло софтуерна, което означава, че разработчиците от Apple ще трябва да заменят всеки 3D Touch жест с еквивалентен Haptic Touch, което явно ще стане с iOS 13:

Официалната версия на първата поправка на iOS 12.1 позволява да използвате Haptic Touch и в раздел Notifications. За да видите какво се крие зад известие, трябва да задържите пръст върху него, докато не усетите леко вибриране, но има и още една особеност. Ако вече сте инсталирали последната версия на iOS, нищо не ви спира да персонализирате Haptic Touch, като потърсите името на функцията в Accessibility, след като отворите Settings и преминете през General. Единствената настройка, до която имате достъп за момента, е Touch Duration или вариант да изберете колко продължително трябва да не отлепяте пръст от екрана, за да активирате Haptic Touch.

Повече за очакваните iPhone поколения през септември месец тази година може да разберете, след като посетите тази връзка, а за да се запознаете с всички интересни промени, с които ще може да се похвали официалната версия на iOS 13, просто натиснете тук.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.