imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

4 бързи съвета за Preview на Mac


Preview е приложението, което по подразбиране отваря изображенията и PDF файловете на вашия Mac. Тук ще ви покажем някои от неговите възможности, които могат да улеснят вашата всекидневна работа.

  1. Бързо изрязване на изображение

Когато сте отворили желаното изображение в Preview, маркирайте частта, която искате да изрежете и да запазите и натиснете Command+K.make_the_most_of_preview-step1

За да отмените действието, натиснете Command+Z. Ако искате да съхраните изрязаното изобразение, натиснете Command+S. Можете и да се върнете към предишна версия на въпросното изображение като изберете File > Revert to > Browse All Versions.

  1. Променете размера на дадено изображение

Преди да промените размера на дадено изображение, вижте колко е голям оригиналът. Изберете View > Actual Size или използвайте кратката команда Command+0 (нула). Така ще видите колко голямо е изображението в действителност. За да промените неговия размер, изберете Tools > Adjust Size. Появява се меню с различни опции, от които да изберете най-подходящата за вас. make_the_most_of_preview-step6-1Най-лесната възможност е да изберете процентна стойност, с която пропорционално да промените размера на изображението, но и другите опции имат своите плюсове. Пикселите са подходящи, ако ще използвате изображението в уеб сайт, а сантиметрите – ако ще го отпечатвате или вмествате в даден документ.

  1. Редактирайте изображение.

Можете бързо да редактирате дадено изображение, ако изберете Tools > Adjust Color. Появява се меню с много слайдъри, от които можете да направите изображението да изглежда по начина, по който вие искате. make_the_most_of_preview-step8Можете да правите прецизна настройка на цветовете, контраста, наситеността, яркоста, както и да използвате Sepia слайдъра, за да придадете по-ретро ефект на вашата снимка. Когато сте готови, можете да съхраните, споделите, качите в интернет или да изпратите на някого новото изображение.

  1. Добавете подпис към вашите изображения

Изберете иконката с куфарчето горе вдясно на вашето изображение до полето за търсене. Ще се появи нов ред с иконки. Изберете тази с подписа (шестата отляво надясно), след което натиснете Create Signature. signature-previewИма два начина да създадете подпис. Първият е като използвате тракпада на вашия Mac. Подпишете се с пръст върху него и натиснете който и да било клавиш от клавиатурата, когато сте готови. Screen-Shot-2014-10-17-at-12.43.45-pmВторият начин е като се подпишете върху бял лист хартия и го покажете на камерата. За целта, след като сте натиснали иконката с подписа, изберете опцията Camera и задръжте листа, на който сте се подписали пред камерата на вашия Mac. Тя ще го сканира и ще го съхрани.

os-x-signature
bgr.com


Ако искате да използвате запаметения подпис в дадено изображение, изберете иконката с подписа и кликнете върху желания подпис. След това можете да преместите с издърпване подписа в която част на изображението искате.

Източник: Mac Life

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.