imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

4-инчовият iPhone 5se може би ще е по-мощен, отколкото предполагаме


Миналата седмица се появиха множество слухове за новия 4-инчов iPhone, който е с кодово наименование iPhone 5se. От тях стана ясно, че ни очаква хибридна версия между iPhone 5s и iPhone 6s поколенията. Ето, че около очакваното през пролетта устройство се въртят нови слухове.

Почти е сигурно, че iPhone 5se може да бъде снабден не с A8 процесор и M8 копроцесор за движение, а с по-новата фамилия A9 и M9. Според анализатори, това е логично, защото евентуалния iPhone 7 през есента най-вероятно ще е обзаведен с още по-ново поколение чипове, тоест A10. От Apple не искат да поставят такава разлика между процесорите на модели iPhone, пуснати в една и съща година.

Мощността на смартфона, обаче, ще се наблюдава и в едно друго направление – капацитетът му. Наред със стандартната най-скромна версия от 16 гигабайта, iPhone 5se ще скочи направо на 64 гигабайта. Доскоро се смяташе, че 4-инчовият iPhone от тази пролет ще е с капацитет 16 или 32 гигабайта, така че това е много приятна изненада.

iPhone 6c
Концепцията за iPhone 6c вече не важи, заместена от iPhone 5se

Допълвайки различните софтуерни ъпгрейди, които сме разисквали преди, iPhone 5se също ще бъде снабден с възможността за постоянно активно Siri. С други думи, потребителите ще могат да „повикат” виртуалния асистент на Apple, без да се налага да натискат началния екран или да правят каквото и да е.

Преди няколко дни из интернет циркулираха снимки на предполагаем iPhone 5se. Макар и естествено да са обект на сериозно съмнение, те загатват за това какво може би ни очаква:

iPhone 5se лийкове

Устройството, представено тук, има дизайн, сходен на iPhone 6, но по-големина се приближава до iPhone 5 (с който е сравнено).

Интересно е да видим Apple как точно ще подреди тазгодишните iPhone. Ако iPhone 5se излезе през пролетта, то той ще измести iPhone 5s и по-старият модел ще бъде спрян от производство. При евентуалното идване на нов iPhone 7 през есента пък, iPhone 5se най-вероятно ще се присъедини към 6s, 6s Plus и 7, оставяйки на заден план iPhone 6 и iPhone 6 Plus.

Източник: 9to5 Mac; Apple Insider. Главно изображение: 9to5 Mac.

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.