imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

4 начина да използвате Mail приложението на вашия iPhone по-ефективно


С появата на социалните мрежи и услуги, като вече безплатния WhatsApp, много хора настояваха, че идва края на имейлите. Естествено, случва се точно обратното – имейлът все още е неизменна част от нашето ежедневие. Разликата е, че вече разполагаме с много по-интуитивни и удобни начини да водим кореспонденцията си. Apple се славят със своите хитри жестове за управление на различни елементи от iOS и Mail приложението не е изключение. Нека видим четири полезни трика, с които ще направите апа още по-полезен за вашите имейл нужди.

Преместване на адрес

Понякога се случва да объркаме полетата при писане на имейл. Ако сте попаднали в такава ситуация и сте разписали имейл адрес в To: полето, но желаете да го преместите в CC: или BCC:, има лесен вариант. Просто натиснете адреса, задръжте за кратко, и го провлачете до желаното от вас поле.

Mail адресни полета.

Маркиране на съобщения като прочетени/непрочетени

Кому са нужни излишни натискания? За да маркирате желано от вас съобщение като прочетено, просто го докоснете и замахнете отляво надясно. Ако пожелаете да го върнете като непрочетено, просто повторете жеста. Отнема не повече от секунда!

Прочитане на съобщения в Mail.

Бърз достъп до черновите ви

Понякога навигирането из Mail, за да стигнем до нашите чернови, може да е малко досадно. Особено, ако водите активна имейл кореспонденция, един удобен и бърз достъп до вашите чернови ще ви е от полза.

При започване на ново имейл съобщение, просто натиснете бутона и задръжте за кратко. Така ще се появи списък с вашите налични чернови. Изберете желаната от вас и продължете записките си, без да се лутате из Mail.

Групиране на черновите ви

Отново за по-бизнес ориентираните потребители на Mail, iPhone позволява лесно групиране на черновите ви. Когато започвате ново съобщение, натиснете заглавната лента и просто замахнете надолу. По този начин временно ще запазите съобщението като чернова, докато проверявате нещо друго (например пристигнал нов имейл).

Функцията позволява да поддържате по няколко таба с чернови. Интерфейсът всъщност доста наподобява този на Safari и тамошната фукция за пренареждане на табове.

Имейл комуникацията може да се окаже доста интензивна част от ежедневието, така че се надяваме да сме поулеснили нещата за вас. Докато сме на тема съобщения, припомняме ви и как точно да спрете изпращането на iMessage – за онези моменти, които могат да се окажат доста сконфузни.

Източник: iMore. Главно изображение: Gizmodo.

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.