imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

5 трика за едно по-пълноценно Safari браузване с iPhone


Част от чара на Apple софтуера се дължи на множеството тайни начини да оптимизираме използването на различни iOS елементи на своя iPhone (или iPad). В известен смисъл, да имаш мобилно устройство на Apple е като каталог с жестови команди, които могат да постигнат много. Браузърът Safari не е изключение от правилото. Нека видим някои интересни трикове, които да подобрят браузването ви с него.

Бързо съхраняване на изображение

Всеки ден сме „атакувани“ от вдъхновяващи и прекрасни снимки и картини, които – няма как, бихме искали да запазим на своя iPhone. Ако попаднете на вълнуващо изображение по време на вашето Safari браузване, може лесно да го свалите или копирате в клипборда. Това става в две стъпки:

1) Докоснете изображението и задръжте.

2) Изберете дали директно да съхраните изображението или да го копирате.

Safari браузване и съхранение на изображение.

Възстановяване на табове

Инцидентното затваряне на табове е част от обичайното Safari браузване. В случай, че сте попаднали в такава ситуация, не се притеснявайте. Табовете ви може да се върнат при вас, ако:

1) Тапнете на бутона за табове в долната дясна част на екрана.

2) Докоснете и задържите + бутона, за да се появи списък с наскоро затворени табове.

3) Просто изберете таба, който желаете да възстановите.

Safari браузване табове.

Избор на десктоп версия на даден уебсайт

Мобилните версии на сайтовете са задължителни в настоящата интернет инфраструктура. Въпреки това, някои от тях са просто неоптимизирани и могат да превърнат Safari браузването ви в недотам приятно изживяване. Най-доброто решение в такъв случай е просто да си „поискате“ десктоп версия на посетения от вас уебсайт. iPhone услужливо ще я предостави, след като:

1) Натиснете и задържите бутона Reload в дясната част на адресната лента, която се намира горе на вашия екран.

2) Тапнете опцията Request Desktop Site, която ще се появи.

(Ако вашият iPhone е с iOS9, функцията е достъпна от Share бутона и списъкът с команди, който се появява).

slide-safari-desktop-site

Пренареждане на вашите табове

Много потребители харесват отворените от тях страници да са в определен ред по време на тяхното Safari браузване. Ако табовете ви не са подредени така, както вие желаете да са, може лесно да промените това. Вместо да ги затваряте и отваряте отново, просто:

1) Тапнете бутона за табове (долна дясна част на екрана).

2) Докоснете и задръжте таба, който искате да пренаредите.

3) Драгнете го до позицията, която искате да заеме.

Safari браузване на iPhone

Функция за намиране на съдържание

Ежедневното Safari браузване е изпъстрено с моменти, в които просто искаме да потърсим дадена дума или фраза. Последната версия на iOS премести функцията за търсене в Share категорията. Ако не сте забелязали промяната, не се притеснявайте. Търсенето на съдържание е изключително просто:

1) Тапнете Share бутона.

2) Тапнете Find on Page, когато се появи черно-бялото меню с възможни действия. (Може да се наложи да скролнете надясно).

Ако пък сте с по-стара версия на iOS, ето как да извършите същата команда безпроблемно. В случай, че ви се тества нещо ново извън вашето Safari браузване, не забравяйте, че и Firefox пусна своя версия за iOS. И все пак, може би Apple браузър на Apple устройство е най-оптималното преживяване.

Източник: iMore. Заглавно изображение: TechRadar.

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.