imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

6 забавни неща, които може да питате своя Siri


Открай време, виртуалният асистент на Apple – Siri, е обект на многобройни експерименти от страна на потребителите. В някои случаи тези побутвания на интелекта на Siri са сериозни, но в други се движат изцяло в коловозите на забавното и откровено комичното.

Наскоро ви представихме 9 доста полезни Siri команди, отнасящи се за Apple Music. Този път и ние се присъединяваме към света на хумора с 6 забавни въпроса, които може да зададете на своя Apple виртуален асистент.

Какво е значението на живота ни?

Задавайки този въпрос, трябва да се постараете да отклоните темата от съществуването на самия софтуер. Направите ли го, ще получите различни отговори, но най-често Siri ще спомене или „Мисля, че има приложение за това“, или ще направи препратка към „Пътеводител на галактическия стопаджия“ с лаконичното „42“.

Кой е най-добрият смартфон?

Леко реторичният въпрос за притежателите на iPhone среща учудването на Siri. Асистентът с учудена нотка ще ви попита „Чакай малко…нима има и други телефони“?

Познаваш ли Тим Кук?

Siri проявява чувство за хумор и относно главния изпълнителен директор на Apple. С нахакан привкус, асистентът уточнява, че с „Тим“ си „говорят на ти“.

Разкажи ми виц

Както може би сте очаквали, Siri ще предложи различни отговори на искането ви за някоя и друга шега. И докато вицовете може да варират, понякога софтуерът просто не желае да разказва каквото и да е.

Тогава ще ви бъде отказано с думите „Не мисля, че би разбрал виц на моя език. Така или иначе те не са кой знае колко забавни“.

Наред с това може да поекспериментирате с две кратки формулировки, които да предизвикат интересна реакция у виртуалния асистент.

Ако наречете Siri “Cortana” (името на сходния софтуер на Microsoft), отговорът ще е иронично и леко заяждащо се изречение в стил „да, много смешно, няма що“.

В случай, че признаете пред Siri, че сте в нетрезво състояние…Е, асистентът ще е загрижен за присъствието ви на пътното платно („Надявам се, че не караш кола“) и ще предложи да ви повика такси.

Какви са вашите забавни моменти с виртуалния асистент на Apple? Споделете ни в коментарите под статията!

Източник и снимки в статията: The Independent; заглавна снимка: Tested.com

Beats Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.