imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

6 Apple продукта, за чието съществуване едва ли сте подозирали


Преди време ви запознахме с най-шантавите концептуални продукти, свързани с Apple. Но как бихте реагирали на факта, че Apple са имали не по-малко неочакван инвентар в по-ранните си години на дейност?

Касети за…игри
(Apple II, 1978)

Флопи дисковете са били непозната територия в края на седемдесетте. Но все пак най-ранните Apple компютри е трябвало да се сдобият отнякъде с нужния софтуер. Който, съвсем неочаквано, е включвал и игри. Именно за това са служили касети като тази – а сред игрите са били Slot Machine, Star Wars, и Lemonade Stand.

Apple принтер
(1979-1988)

В зората на компютърната индустрия, повечето компании са били принудени да правят свои собствени принтери. Apple Silentype е термален принтер, пуснат през 1979 година на цена от 600 долара (близо 2000 долара, ако ги сравним със сегашния стандарт). Apple се задържа в пазарната ниша до средата на 80-те, като последната „принтирана“ следа на компанията е изкарването на LaserWriter през 1985.

2

Apple модна линия
(1986)

За кратко, но пък напоително: модната линия на Apple e интересен опит на компанията да нахлуе в дрешната индустрия. Колекцията е включвала леко раздърпани суичъри, шапки и козирки с Apple логото и поло блузи с якички.

4

Apple скенер
(1988)

Подобно на Apple принтера, компанията си е създала друго периферно устройство: скенер. Пуснат през 1988 година, продуктът се отличава с 300dpi и поддържа А4 формат. Подобрението му се появява през 1991 с Apple OneScanner, но това разклонение на продуктовата линия не е особено успешно. Затова и компанията прекратява своята скенер дейност през 1997.

5

Apple камера
(1994 – 1997)

Може би отново е учудващо за вас, но Apple са тествали и фотографската сфера. QuickTake е една от по-ранните дигитални камери и е изработена от гигантите Kodak и Fujifilm. Що се касае до технически детайли: говорим си за 0.3 мегапиксела и 1 мегабайт място за съхранение на информация (флаш).

quicktake_200_front

iMac, целият в цветя
(2002)

Естествено, нямаме предвид, че този iMac е бил окичен в реални цветя. Но Flower Power iMac е пуснат на масовия пазар в ограничени количества. Компютърът е финалната права от Apple серията да се пуска iMac във всеки цвят на дъгата. Учудващо или не, „цъфтящият“ iMac не се е оказал толкова популярен, затова е спрян от производство впоследствие.

Кой продукт ви се стори най-странен? А кой ви харесва най-много? Споделете в коментарите по-долу.

Източник и снимки: TechCrunch.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.