imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

9 малки неща, показващи огромното внимание на Apple към детайла


Продуктите на Apple винаги са се славели с отличен дизайн, характеризиращ се с огромно внимание дори към най-малкия детайл.

Много от тези детайли остават незабелязани от повечето потребители. И докато част от функционалностите са полезни, има и такива, които са изцяло козметични. Насладете им се тук.

“Дишаща” лампа за режима на сън

a-breathing-sleep-light
Flickr/DeclanTM

Apple има патент още от 2002 година за “дишащ” LED индикатор на статуса. Според патента “мигането на лампата имитира ритъма на дишане, което има положително влияние в психологически план”.

Умен вентилатор, който чува

a-smart-fan-that-listens
iFixit

Когато функцията за гласово диктуване на по-новите Mac лаптопи е активирана, вентилаторът автоматично намалява скоростта си, за да може компютърът да чуе по-добре гласа ви.

Изглед с деня и нощта в Maps

watch-the-lights-travel-in-maps
Steven Tweedie

Ако отдалечите достатъчно изгледа в Maps, докато сте в режим на сателит, ще можете да видите коя е светлата и коя е тъмната част на земното кълбо в момента.

Интелигентни главни букви

smart-caps
Flickr / David Reber

На всеки MacBook Air и на по-новите MacBook Pro компютри, ако натиснете “Caps Lock” няма да се случи нищо. За да се избегне случайното натискане на този клавиш, функцията за писане само с главни букви се включва само, ако задържите клавиша за малко по-дълго време.

Скрити магнити

hidden-magnets
Flickr / Kevin Steinhardt

Преди да бъде интегрирана iSight камерата в iMac-овете, по-старите модели iMac имаха скрит магнит по средата на горната рамка. Този магнит перфектно застопоряваше iSight камерата за компютъра. Магнит на страничната рамка на iMac-a пък служеше за прикачане на Apple Remote дистанционното.

Светлината ще ви упъти

the-shine-that-guides-you
Steven Tweedie

След като потребителите свикнаха да отключват iPhone-ите си с плъзване на пръста надясно, от Apple махнаха стрелката и указанието за това. При по-новите версии на iOS указанието за посоката, в която да плъзнете пръста си, е обозначено чрез мигане на надписа отляво надясно.

Отваряне на лаптопа с един пръст

one-finger-lift-to-open
Flickr / DeclanTM

Apple прави своите лаптопи така, че да могат да бъдат отваряни само с един пръст, благодарение на специалния прорез на предния ръб на компютъра.

Организиране на пръстовите отпечатъци

fingerprint-organization
Business Insider

Ако искате да добавите или промените някои от отпечатъците от вашия Touch ID, можете лесно да разберете кои отпечатъци сте запаметили, като докоснете Home бутона с пръст. Тогава вашият iPhone автоматично ще маркира пръста, който ползвате.

Активиране на камерата с рикошет

В iOS 7 можехте да пуснете вградената камера на iPhone-a си след като издърпате нейната иконка, намираща се долу вдясно на екрана, нагоре и я засилите надолу. Така камерата рикошираше в долния борд на смартфона и се отваряше. В iOS 8 нямате възможност да използвате тази не толкова смислена функционалност.

Източник: Business Insider, видео: tune.pk

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.