imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

9 съвета как да извлечете максимума от Mail приложението в iOS


Mail е едно от най-често използваните вградени iOS приложения, особено за хората, на които им се налага да работят и в движение. Ето 9 съвета, които могат да ви помогнат при работата с Mail на вашия iPhone или iPad.

Можете да минимизирате вашите чернови

you-can-minimize-email-drafts-and-save-them-for-laterДокато пишете имейл, докоснете мястото, където е изписана темата, и го издърпайте надолу. Така вашата чернова ще бъде минимизирана и ще имате бърз достъп до нея от долната част на екрана, когато сте в Mail приложението. Тази опция е удобна, когато пишете даден имейл и същевременно получавате други съобщения.

Използвайте кратки команди с жестове

use-gesture-shortcuts-such-as-swiping-to-the-right-on-any-email-to-mark-it-as-read.jpgИма някои удобни кратки команди с жестове, които да ви помогнат при работата с Mail. Например, можете автоматично да маркирате дадено съобщение като прочетено, без да го отваряте. Прокарайте пръст отляво надясно върху съобщението и изберете опцията Mark as Read.

Още едно меню с възможности

if-you-swipe-to-the-left-on-any-email-youll-get-another-menu-of-choices.jpgАко прокарате пръст върху даден имейл отдясно наляво, ще видите меню с няколко опции: от тук можете да архивирате или да маркирате с флаг важните съобщения.

More бутонът

access-a-bunch-of-other-options-by-tapping-the-more-button.jpgВ същото меню има и опция More. От тук можете да преместите съобщението в нежеланата поща или в друга папка, да го препратите на някого, както и други опции.

Бързо изхвърляне на съобщения

iOSHacker.com
iOSHacker.com

Можете да изхвърлите дадено съобщение бързо, без да отваряте каквито и да било менюта. Просто прокарайте пръст максимално наляво върху нежеланото съобщение и то ще бъде преместено в Кошчето.

Можете да инсталирате друга клавиатура на вашето Mail приложение

use-a-third-party-keyboard-app-to-type-emails-fasterНе е необходимо да ползвате предварително инсталираната в Mail епълска клавиатура. Ако прецените, можете да си свалите някое приложение като Swype, което улеснява писането на съобщения на вашия iPhone.

Използвайте “Handoff”

turn-on-handoff-so-that-you-can-start-an-email-on-your-iphone-and-finish-it-on-your-macБлагодарение на Handoff опцията можете да започнете да пишете даден мейл на вашия компютър и да продължите на iPhone-a.

Използвайте Spotlight за бързо търсене на съобщения

use-the-spotlight-search-bar-to-quickly-find-important-messages.jpgМожете да намерите желаното съобщение без дори да отваряте Mail приложението. Прокарайте пръст надолу в началния екран на вашия iPhone, за да покажете Spotlight полето за търсене. От тук можете да напишете темата на имейла, неговия получател или просто някоя ключова дума от текста и Spotlight ще изкара резултатите от вашето търсене.

Можете да виждате вашите имейли в момента на тяхното идване – без да бъдете в Mail приложението

if-you-want-to-see-emails-right-away-make-sure-they-appear-on-your-iphones-lock-screen.jpgМожете да зададете вашите настройки така, че идващите имейли да се появяват директно на началния екран на iPhone-a ви. Изберете Settings > Notifications > Mail. Изберете мейл акаунта, чиито съобщенията искате да се показват на екрана ви, и активирайте Show on Lock Screen опцията.

В iOS 9 ще можете да кажете на Siri да ви напомни да довършите започнат имейл

youtube.com
youtube.com

Както вече знаете, Siri ще получи доста подобрения в излизащата през есента iOS 9. Така например, дигиталният асистент ще може да ви припомни да довършите имейл, който сте започнали да пишете по-рано.

Източник: Business Insider

 

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.