imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

9.7-инчовият iPad Pro и iPhone SE имат по 2GB RAM


По принцип от Apple никога не обявяват официално RAM паметта на своите iOS устройства, така че тези параметри обикновено стават известни за широката публика едва след направата на някои тестове. Ето какво разкриха от TechCrunch относно RAM паметта на най-новите Apple устройства.

Матю Панзарино от TechCrunch вече се е сдобил с iPhone SE и 9.7- инчовия iPad Pro (за което искрено му завиждаме). Разполагайки с двете устройства, той стартира приложение, даващо системна информация за хардуерните им параметри, за да провери RAM-та на двете устройства.

След проведените от него тестове се оказва, че както iPhone SE, така и iPad Pro 9.7“ разполагат с по 2 GB RAM памет.

1ipadproiphoneseram-800x600

 

Наличието на 2GB RAM памет поставя iPhone SE наравно с iPhone 6S и iPhone 6S Plus, които също включват 2GB оперативна памет. Що се касае до 9,7-инчовия iPad Pro, то 2-та GB RAM (колкото на iPad Air 2), с които той разполага, не се доближават до тези на 12.9-инчовия му “батко”, който е “напомпан” с цели 4GB RAM.

Geekbench тестове на Паразино показат че iPhone SE A9 чипът на устройството работи с 1.85 Ghz, като този параметър е сходен с показателите на iPhone 6s. Още по-впечатляващото е че на теста iPhone SE е получил single-core резултат от 2538, и multi-core от 4421. Тези постижения са по-високи дори и от резултатите на тестовете, проведени върху iPhone 6s, както можете да видите тук.

2iphonesegeekbench-800x532

Имайки предвид, че и iPhone 6s и iPhone SE притежават един и същи процесор и еднаква RAM памет, iPhone SE е също толкова мощен, колкото е и iPhone 6s, въпреки много по-малкия си размер и по-ниската си цена. Новият iPad Pro, въпреки, че е по-слаб по мощност от своя по-голям брат, има собствени уникални характеристики, като 12-мегапикселова камера на гърба със светкавица и уникалния True Tone дисплей.

Източник: macrumors.com

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.