imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Списък с адреси на изпратени съобщения в Mail при OS X


Макар, че фабрично заложеното приложение Mail във вашето OS X устройство изглежда изключително семпло и лесно за употреба, то разполага с голям букет от функции и възможности, които биха превърнали работата с него в едно много приятно удоволствие.

Фабрично заложеното приложение Mail е страхотен клиент, благодарение на който всеки потребител може да води своята лична или делова кореспонденция през неограничен брой собствени имейл адреси, без да се налага достъпването до всеки един от тях по стандартен начин, през интернет браузър.

Ежедневната мейл кореспонденция, особено когато тя е делова, изисква изпращането на определен брой писма до различни получатели, като някои от тях дори не присъстват във вашата списък с контакти. При положение, че желаете да изпратите повторно съобщение до даден адрес, който не сте сигурни по какъв начин се изписва, бихте могли да си припомните, като повикате описаната в настоящата статия функция.

view-previous-email-recipients-mac-mail-610x300

За да активирате по един съвсем лесен и бърз начин функцията, която ще ви предостави списък с всички адреси, до които последно сте изпратили писма, просто отворете вашето Mail приложение, кликнете върху Window, a в отвореното падащо меню изберете Previous Recipients точно, както е показано в горното изображение.

show-previous-email-recipients-mail-mac-610x489

Това е всичко, в отворения прозорец ще намерите всички адреси, до които сте изпращали писма. Всеки един от тях, дори и тези, които не присъстват във вашия списък с контакти, при положение, че разполагат с въведена от собственика на акаунта информация, показват името на получателят в първата колонка, която е последвана от съответния имейл адрес, като на последно място колонката Last Used ви предоставя информация кога за последно сте изпращали съобщение до избрания адрес.

Разбира се, разполагате с удобната възможност и да подредите съдържанието в отворения прозорец по азбучен ред по име на получател, имейл адрес или в хронологичен ред, като започнете от адресите, до които последно сте изпратили съобщение, като за целта просто натиснете върху заглавието на желаната за подредба колонка. При положение, че маркирате даден адрес, бихте могли и по един бърз и лесен начин да го добавите във вашия списък с контакти, просто като натиснете върху интуитивния бутон Add to Contacts, разположен в долната дясна част на прозореца.

Вижте как да оптимизирате работата на вашето компютърно Mail приложение, като посетите следната връзка, а с всички останали полезни съвети, свързани с удобното приложение, може да се запознаете, като натиснете тук.

Източник: osxdaily

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.