imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

AirPlay 2 и първите съвместими смарт телевизори на Samsung


Заедно с появата на третата основна актуализация на iOS 12 преди няколко дни и обновеното Apple TV приложение станахме свидетли и на една малка Samsung актуализация, която позволява на няколко модела от смарт телевизорите на технологичния гигант да изградят връзка с вашето iOS устройство по доста лесен начин, но има и още нещо. Съвсем скоро ще дебютира и първият съвместим с AirPlay 2 телевизор на LG, но нека видим как се представя връзката в реална среда с предложенията на Samsung.

Достатъчно е само да изчакате до появата на съвместим с Apple смарт телевизор, след това да го потърсите в AirPlay устройствата, примерно през вашия iPhone и сте готови. Екранът на мобилното устройство ще се появи на телевизора мигновено и не само. Всеки потребител може да стартира и музикално парче или видео през iOS директно на широкия екран. В пакета от смарт приложения на телевизора ще откриете и iTunes, а ние имаме една добра новина. Няколко модела от вече произведените смарт TV предложения на Samsung поддържат AirPlay 2, но за целта ще трябва да актуализирате техния Firmware с последната налична версия, а ето и кои са те:

  • Samsung FHD/HD 4, 5 Series (2018)
  • Samsung QLED 4K Q6, Q7, Q8, Q9 Series (2018 & 2019)
  • Samsung QLED 8K Q9 Series (2019)
  • Samsung The Frame Series (2018 & 2019)
  • Samsung The Serif Series (2019)
  • Samsung UHD 6, 7, 8 Series (2018 & 2019)

Партньорството в Smart TV категориятата между Apple и производителите на телевизори вероятно ще се хареса на огромна част от потребитлите, а ние имаме още една добра новина. За разлика от Samsung, разработките на Sony и LG ще бъдат съвместими и с HomeKit, а според нас това е само началото. Вероятно скоро към голямото семейство на Apple ще се присъединят още доста производители, а ако ви предстои покупка на смарт телевизор, винаги може да проверите дали е съвместим с AirPlay 2 в специално предвидения раздел в официалния уеб сайт на Apple, след като посетите тази връзка.

Не трябва да забравяте, че във филмовата галерия на iTunes всеки потребител може да открие доста широк набор от предложения, включително и заглавия, които до съвсем скоро са били в списъците на кината или все още са там. За да стартирате избран филм, трябва да го закупите или пък да го наемете, като цената и при двата варианта е индивидуална. В повечето случаи наем на ново предложение се равнява на около 6.00 лв., но има и още нещо. Всички предложения са с изключително високо качество, не трябва да чакате тяхното сваляне за да ги стартирате, а голяма част от заглавията се отличават и с официални субтитри на български език.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.