imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да активирате One-Handed Keyboard през iOS 11


Каквото и да правим, въвеждането на текст с една ръка през вашия iPhone от четвърто или пето поколение няма да ви затрудни по никакъв начин, но тези предложения вече не са толкова актуални. С изключение на SE, всеки останал настоящ вариант разполага с диагонал на екрана от 4.7 или 5.5 инча, което определено може да ви попречи да напишете, примерно съобщение, само с една ръка.

През последните няколко години, ширината на съвременните поколения iPhone започна да става все по-голяма, а ние имаме една добра новина. Благодарение на iOS 11, всеки от вас може да смали размерите на своята виртуална клавиатура, както и да я залепи за лявата или дясна страна на екрана. За да се възползвате от изключително полезната One-Handed Keyboard възможност, трябва да разполагате с последната версия на мобилната операционна система и да изпълните следните стъпки:

  • Докоснете върху полето за въвеждане на текст.
  • Задръжте пръст върху стандартната икона, чрез която променяте езика.
  • Отправете поглед към долната част на малкото меню.
  • За да смалите виртуалната клавиатура и да я залепите от лявата страна на екрана, докоснете върху лявата икона.
  • За да смалите виртуалната клавиатура и да я залепите от дясната страна на екрана, докоснете върху дясната икона.

Вече може да се възползвате от стандартната виртуалната клавиатура, но с по-малка ширина, която ще се визуализира всеки път, когато се опитате да въведете текст, без значение от приложението, през което предприемате действието. За да изключите полезната възможност, повторете горните стъпки и докоснете върху тази клавиатура, която е визуализирана между двата варианта или за по-лесно, просто докоснете върху стрелката, която запълва празното пространство на екрана от нейната лява или дясна част.

Надяваме се, че новата възможност ще намери своето място и във вашето ежедневие, а за да разберете повече за всички значими промени, с които се отличава iOS 11, посетете тази връзка.

Източник: Business Insider

iPhone SE Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.