imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Активиране на тъмен режим в TextEdit през Mojave


Дори и да не сте преминали към macOS Mojave, нищо не ви спира да го направите още сега. Официалната версия не само е достъпна за всеки потребител, но вече може да се похвали и със своята втора актуализация. За да разберете дали и вашият Mac е съвместим с Mojave или просто за да видите какви стъпки трябва да предприемете за да се възползвате от новата система, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да активирате тъмен режим на писане през заложеното TextEdit приложение при включен Dark Mode.

За да активирате тъмния режим на темата, трябва да отворите системните настройки, след това раздел General и да изберете тъмната тема срещу Appearance, но има и една малка особеност. Ето защо macOS Mojave разполага с няколко съвсем еднакви фонови изображения, като всяка от снимките е направена в различна част от денонощието. Системата може да преминава плавно от нормален режим към тъмен по автоматичен начин, в зависимост от настоящата част от денонощието, като заедно с това се променя и фоновото изображение.

Тъмната тема на системата изглежда доста привлекателна и със сигурност е една от най-чаканите визуални промени в macOS. Вероятно обаче Dark Mode не е най-подходящият вариант за приложения, които разполагат с голям обем от текстово съдържание, какъвто може да намерите и в заложеното TextEdit приложение, но това не трябва да ви притеснява. Дори и да сте включили тъмната тема, разработката ще визуализира текстовото съдържание върху бял фон, което винаги може да бъде променено. За да активирате Dark Mode през TextEdint, трябва да преминете през няколко лесни за изпълнение стъпки:

  • Отворете заложеното приложение TextEdit.
  • Спуснете падащоto меню View.
  • Сложете отметка пред Use Dark Background for Windows.
  • Промяната ще се отрази мигновено.

Винаги може да изключите Dark Mode през TextEdit, като повторите описаните стъпки, но има и още нещо. За разлика от всички предишни версии на настолната система, при macOS Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава по никакъв начин, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Операционната система може да се похвали с доста нови възможности и значително по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, а ако искате да разберете повече за Mojave, просто посетете тази връзка.

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.