imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да активирате или поправите iMessage през iOS


Полезната iMessage възможност или по-скоро услуга може да се похвали с доста широк набор от потребители, което не ни впечатлява по никакъв начин. Все пак социалната разработка ви предоставя възможност да изпратите съобщение до ваш приятел с iOS устройство по един изцяло безплатен начин, а с десетата версия на операционната система, дори може да стартирате някоя интересна игра в рамките на предложението и всичко това става през заложеното приложение Messages.

За да използвате полезната социална услуга на Apple, преди всичко вашето устройство трябва да разполага с активна интернет връзка и включен iMessage, но това се отнася и за ответната страна, с която искате да стартирате текстови разговор. Останалите стъпки са съвсем прости – отворете заложеното приложение Messages и изпратете кратко текстово съобщение до ваш приятел или контакт, който отговаря на изброените условия и сте готови.

При положение, че и двете устройства в започнатия разговор разполагат с включен iMessage и активна интернет връзка, вашите съобщения ще се визуализират като стандартен SMS, но с една малка разлика – изпратеното съдържание ще е поставено в син балон, вместо в зелен. Всяко изпратено съобщение през социалната услуга на Apple е изцяло безплатно, но ако вашето устройство е ново и все още не сте активирали полезната възможност, просто трябва да преминете през няколко съвсем лесни за изпълнение стъпки:

  • Отворете вашите системни настройки или Settings.
  • Преминете към раздел Messages.
  • Включете iMessage по стандартен начин.

Ако вече сте изпълнили описаните стъпки, но социалната услуга все още не работи, няма да е лошо да се уверите, че ответната страна също отговаря на малките изисквания, но това не е всичко. Проверете дали вашата интернет връзка е включена и активна и на последно място – рестартирайте мрежовите настройки на устройството, като преминете през Settings, след това през General и раздел Reset. Докоснете върху Reset Network Settings, след това рестартирайте вашето устройство и опитайте отново.

Повече за заложеното приложение Messages в iOS 10 може да разберете, като посетите тази връзка.

Източник: 9to5mac

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.