928a4766ab33983a4cb73583d9aa0637

Активирайте Siri единствено с гласова команда в macOS Sierra

#Съвети
2016. 07. 17.

Световната конференция на разработчиците WWDC 2016, която се проведе между 13-ти и 17-ти юни тази година ни запозна с очакваните версии на всички операционни системи, задвижващи Apple устройства, включително и macOS Sierra, която ще дебютира официално с добре познатото от мобилната операционна система iOS, приложение Siri.

Всяка любопитна новост и промяна, с която ни запозна WWDC 2016 впоследствие беше допълнена, както и бяха представени още много по-малки промени, благодарение на пуснатата бета версия, достъпна през всеки Apple ID акаунт със статус на разработчик.

Само преди седмица, бета версия на страхотната операционна система беше пусната и за публично тестване, като до нея вече имат достъп всички Apple ID акаунти, за което може да разберете повече, като натиснете тук.

macos-sierra-beta-siri-670x223

Въпреки, че публичната бета версия предлага един по-съкратен вариант на очакваните промени и новости, тя представлява чудесна възможност, благодарение, на която, всеки един нетърпелив потребител може да се запознае с операционната система, както и да помогне на разработчиците на компанията от Купертино да погледнат macOS Sierra през погледа на потребителите, благодарение на вграденото приложение Feedback Assistant.

Публичната бета версия на macOS Sierra може да инсталирате, като посетите следната връзка, а при положение, че вече сте го направили, вероятно първата новост, към която сте се насочили е приложението Siri, което може да бъде активирано и единствено чрез гласова команда “Hey Siri”, без да се налага предварителното му активиране, което както вероятно вече знаете, става с кликване върху неговата икона.

dictation-preference-pane-e1468512354206

Изключително удобната функция, която ще бъде абсолютно приложима и в официалната версия на компютърната операционна система се активира по един сравнително лесен начин, като за начало трябва да отворите вашите системни настройки по съвсем традиционен начин, като спуснете падащото меню от ябълката и изберете System Preferences или просто достъпите до него директно през вашето Dock меню.

При положение, че вече сте изпълнили горното условие, кликнете върху иконата Accessibility, а от всички възможности, изброени в лявата колона, маркирайте Dictation. Маркирайте с отметка “Enable the dictation keyword phrase:”, а позволеното за въвеждане на текст поле, намиращо се точно под надписа заменете изписаната по подразбиране дума с “Hey”.

Сега просто трябва да изберете Dictation Commands, в отворения прозорец да маркирате Enable advanced commands, а след това да кликнете върху добавяне на нова команда, където и да замените цялото съдържание, със следното:

When I say: Siri
While using: Any Application
Perform: Open “Siri.app”

dication-commands-preference-pane-e1468512333756

При положение, че вече сте изпълнили горните условия, просто натиснете Done, маркирайте с отметка “Enable the dictation keyword phrase”, в полето под него въведете текст Siri и сте готови.

Вече вашето изключително удобно приложение може да бъде повикано по един още по лесен начин, само с изговарянето на “Hey Siri”, без да се налага предварителното му активиране.

Хубаво е да знаете, че страхотната настройка може да бъде активирана единствено на втората бета версия на macOS Sierra, а с пускането на официалната версия на компютърната операционна система само след няколко седмици, е доста вероятно удобната възможност може да бъде преобразена по такъв начин, че всеки потребител да може да я активира само с една лесна и бърза настройка.

Повече за macOS Sierra може да научите тук, а за очакваната мобилна операционна система, която беше представена заедно с компютърната още в деня на откриването на WWDC 2016, като натиснете тук.

Източник: 9to5mac

Добави коментар