imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Активиране на вариант на Dark Mode през iOS 12


Ако вече сте се опитали да стигнете до Dark Mode през iOS 12, вероятно сте останали разочаровани. Възможността, която променя цветовете на всеки системен панел по начин, подходящ за тъмната част от денонощието, не е налична или поне не и под това име. За да постигнете желания резултат, трябва да активирате Invert Colors, след като преминете през системните настройки, General, Accessibility и Display Accommodations, но има и един малко по-лесен начин.

Реално погледнато, би било страхотно, ако разполагахме с възможност да добавим полезната възможност в Control Centre, но за съжаление това няма как да стане. През обновените контроли може да активирате единствено Night Shift, а ние ще ви покажем друг лесен начин, по който да стигнете до Invert Colors доста бързо. Просто трябва да поставите отметка пред Smart Invert Colors, след като отворите Accessibility в раздел General на Settings и докоснете върху Accessibility Shortcuts, разположен в долната част на екрана и сте готови.

Ако сте изпълнили горната настройка, може да активирате Invert Colors по изключително лесен начин, без значение дали устройството е заключено, отключено или се намирате в рамките на някое приложение или игра. Достатъчно е само да натиснете вградения Home бутон или този за събуждане, ако разполагате с iPhone с TrueDepth камера три последователни пъти, да потвърдите действието и сте готови. Ако разполагате с повече от един Accessibility Shortcut ще трябва да изберете кой от тях да активирате, а за да се върнете към стандартната цветова тема, просто повторете стъпките и изключете Invert Colors.

Преобразуването на темата не се различава по никакъв начин от така наречената Dark Mode възможност, но има и една малка особеност. Ако сте активирали Invert Colors няма да разполагате с възможност да включите Night Shift, което е съвсем разбираемо. Двете опции се припокриват до известна степен, а ние ви припомняме, че според повечето източници, заедно с очакваната нова версия на мобилната операционна система, вероятно ще се запознаем и с индивидуален вариант на Dark Mode. Повече за iOS 13 може да разберете, след като посетите тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.