imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Значителна актуализация на услугата Apple Music


Според Bloomberg News, компанията от Купертино планираната преработка на Apple Music, с която ще направи услугата по-интуитивна и лесна за употреба. Запознати източници споделят, че актуализацията ще подобри както функциите за стрийминг и сваляне на съдържание, така и ще разшири съществуващата радио услуга. Очакваната версия на Apple Music ще бъде представена през юни месец на Световната конференция на разработчиците (WWDC 2016), за която може да си припомните повече, тук.

Въпреки, че Apple Music разполага с над 13 милиона абоната, услугата бива често критикувана, като потребителите основно отбелязват недостатъци, сред които объркващият интерфейс и липсата на достатъчно възможности. През първата година от съществуването си, Apple Music не може да се похвали със сериозни подобрения, като повечето актуализации предлагаха единствено поправки на бъгове.

Jimmy-Iovine-Tim-Cook-WWDC15

Изпълнители като Тейлър Суифт изразиха свето недоволство към услугата, вследствие на което, Apple трябваше да промени своята политика за плащане на авторските и лицензионните възнаграждения по време на безплатния пробен период. Съвсем скоро стартира и новата рекламна кампания на Apple Music, която е с участието на Тейлър Суифт, като се очаква около пускането на ъпдейта на услугата да се появят още нови видеа.

Apple-Music-csapat
В дясната страна на снимката може да видите Джими Йовайн и Dr. Dre, Източник: Bloomberg

От 9to5Mac разкриват повече детайли, свързани с предстоящата актуализация на Apple Music. Според изданието, сегашният доста шарен интерфейс ще отстъпи мястото си на по-изчистен дизайн. Фокусът ще бъде изместен от обложката на албума към текста, като фонът ще бъде черен или бял. Разделът „New“ се очаква да бъде заменен от „Browse“ секция, където ще имате повече възможности за намиране на новата музика, която ви интересува. Промените няма да подминат и „For You“ раздела, който се очаква да бъде опростен, така че повече потребители да се възползват от него. Освен това, ще бъдат добавени нови 3D Touch кратки команди, както и опции за лесен достъп до текстовете на песните. Не се очаква актуализацията на Apple Music да внесе особени промени във функционирането на Connect социалната мрежа, както и в радио Beats 1.

Част от критиците смятат, че ъпдейтът на стрийминг услугата Apple Music се е забавила прекалено дълго, но от друга страна Световната конференция на разработчиците през юни (WWDC) може да бъде чудесен момент, в които компанията да разкрие новите функции и подобрения, с които да промени това негативно мнение.

Източник: theverge9to5Mac

iPhone 8 vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.