imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Android феновете признаха превъзходството на камерата на iPhone 6s


Феновете на Apple и Android винаги са обичали да се конкурират, за да разберат чие любимо устройство е по-добро. Сега сайтът Android Authority направи любопитен “сляп” тест на камерите на четири популярни модела смартфон. Резултатите можете да видите тук.

Интересното в случая е методиката за теста, която използваха от Android Authority. На сайта им първоначално се появиха снимки в различни условия, направени от четири модела смартфонa (iPhone 6s, Sony Xperia Z5, Galaxy Note 5 и LG G4). Не беше разкрито обаче коя снимка от кой смартфон е направена, а устройствата бяха закодирани като Phone A, Phone B, Phone C и Phone D. Потребителите в сайта трябваше да гласуват коя е най-добрата камера. Победителят в допитването беше изненадващ за Android феновете, но не и за нас – iPhone 6s.

iPhone 6s успява да се справи най-добре по отношение на контраста.
iPhone 6s успява да се справи най-добре по отношение на контраста.

Този фото тест предизвика вълна от коментари, недоволство и съмнение в истинността на резултатите сред Android потребителите, малцина от които признаха, че губят мача на собствен терен. Започнаха оправданията, че от Android Authority (по името можете да разберете, че това определено не е фен сайт на Apple) са излъгали за изхода от теста, че е използван Photoshop, че на второ четене снимките от другите телефони изглеждат по-добре и редица подобни коментари.

Детайлите на сградите и наситеността на цвета на небето правят изображението, заснето с iPhone 6s, по-добро в сравнение с останалите.
Детайлите на сградите и наситеността на цвета на небето правят изображението, заснето с iPhone 6s, по-добро в сравнение с останалите.

Всъщност обаче, каквито и да бяха резултатите, постоянният спор между феновете на Apple и Android нямаше да престане. Това, което не можем да отречем след този тест “на сляпо” е, че снимките, направени с iPhone 6s, са се харесали повече на непредубеденото око на потребителите. Някои от камерите на другите смартфони може би имат по-добри параметри, но за една хубава снимка са необходими не само много мегапиксели. Можете да видите целия тест тук.

Източник: Android Authority

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.