imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Angry Birds 2: 6 години и 2 милиарда сваляния след Angry Birds


След 14 различни Angry Birds игри, първото официално продължение на поредицата ще бъде представено в края на месеца.

Финландската компания Rovio, която стои зад легендарната игра за iPhone, днес обяви, че на 28 юли в Сан Франциско ще се състои премиерата на Angry Birds 2. Първата версия на приложението с ядосаните птици беше пусната през 2009 година. Оттогава играта се превърна в истински хит, изкачи се на върха на всички класации и беше свалена над 2 млрд. пъти. Популярността на Angry Birds беше толкова голяма, че те започнаха да се появяват отвсякъде:  анимационни филми, играчки, калъфи за телефони, турнири по играта.

Rovio отказваха да добавят цифрата “2” към заглавието на всяка от досегашните 14 версии на Angry Birds (Angry Birds Rio, Angry Birds Space, Angry Birds Star Wars). Може би една от причините да се решат на тази стъпка точно сега, е предстоящият Angry Birds филм, който се очаква да се появи по кината през 2016 година.

Angry Birds High ResВсе още не знаем какви ще са промените в самата игра, но се очаква тя да има по-добра графика и променен геймплей. От Rovio се надяват, че с появата на Angry Birds 2 ще могат да възродят старата слава на играта. В първите години от своето пускане на пазара, Angry Birds предизвика революция в мобилните игри, но напоследък популярността й спадна значително. Като цяло, концепцията й се поизчерпа донякъде и останаха много малко лоялни фенове на играта, които да си свалят всичките 14 версии на “Ядосаните птици”. Така през 2014 година от Rovio отчетоха спад от 73% в приходите от приложението.

Предстои да разберем дали Angry Birds 2 ще бъде в състояние да ни върне към часовете, прекарани в борба с лошите прасета, или пък най-добрите дни за играта са отминали безвъзвратно.

Източник: Forbes

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.