imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Announce Calls: поредната скрита възможност във вашия iPhone


Заложеното приложение Phone във вашето iOS устройство се отличава като едно от най-често използваните, което е съвсем разбираемо. Благодарение на него, всеки потребител може да отправи изходящо телефонно повикване, както и да приеме входящо, но има и още нещо. Макар и разработката да предлага съвсем стандартни възможности, в нея може да откриете и някоя друга скрита функция, а ние ще ви покажем как да накарате вашия iPhone да произнася на глас името на този контакт, който отправя входящо повикване към вас.

Дори и да не сте чували за Announce Calls, бихме могли да отличим полезната възможност като една от най-старите в заложеното приложение Phone, а ако искате да я активирате, това може да стане по един доста лесен начин. Просто отворете Settings, след това Phone и докоснете върху името на функцията. Остава само да изберете точно кога да се активира – по време на шофиране или пък когато сте със слушалки, само когато сте със слушалки или по всяко време, като изберете Always и сте готови, но има и една малка особеност.

Трябва да знаете, че името на човека, който отправя телефонно обаждане към вас ще бъде произнесено само при условие, че съответният телефонен номер е записан във вашите контакти. Съществува вероятност Announce Calls да не успее да го прочете кой знае колко разбираемо, ако е изписано на кирилица, както и да не се получи много сполучлив прочит при българските имена, но какво толкова. Понякога може да стане малко забавно, а ние се сещаме за още една полезна страна на функцията.

При положение, че използвате Siri, примерно когато сте свързали AirPods към вашия iPhone докато спортувате, вероятно ви се е случвало да искате да отправите изходящото обаждане към някого чрез гласова команда. За да не се получи някоя грешка, когато не знаете точно по какъв начин да произнесете името на ответната страна, така че интелигентният асистент да ви разбере мигновено, винаги може да активирате Announce Calls. Така с времето ще разберете точно по какъв начин Siri произнася имената на вашите контакти на английски и ще можете и вие да използвате това произношение, когато отправяте команда за изходящо повикване.

AW reserve article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.