imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Приложно-програмен интерфейс за Apple Music в iOS 9.3


Със стартирането на iOS 9.3, компанията от Купертино представи и нов приложно-програмен интерфейс (API), наречен Apple Music API, за което разбрахме от “Affiliate Program” бюлетина на производителя. Новият интерфейс ще предостави възможност на разработчиците да разширят функционалността на Apple Music в своите приложения.

Чрез приложно-програмния интерфейс разработчиците ще могат да получат повече информация за потребителите на своите приложения. Така те ще могат да разберат дали потребителите имат съществуваща Apple Music регистрация и съответно от коя държава е акаунтът.

Благодарение на обратната информация, разработчиците ще могат да видят коя песен сте заредили като получат съответен ID номер и да ви предложат следваща, която ще бъде избрана съобразно вашия вкус. Също така, производителите на приложения вече ще имат възможност да разглеждат вашите списъци с музика, както и да създават нови плейлисти, със заглавие и описание на съдържанието.

Apple Music API вече е вграден в някои музикални приложения, като едно от тях е известното приложение за разпознаване на музика Shazam. Благодарение на връзката, вече имате възможност да добавяте разпознати парчета от Shazam директно във вашите Apple Music списъци, както е показано на снимката.

shazamapplemusic-800x707

MacStories отбелязва, че Apple стартира и нова уеб страница за разработчиците, наречена Apple Music Best Practices, която има за цел да предостави подробна техническа информация, свързана с използването на Apple Music API.

Според указанията на производителя, приложенията, които използват Apple Music API, нямат право да стартират самостоятелно музика на устройството на потребителя, длъжни са да спазват стандартните режими на изпълнение като “възпроизвеждане” (play), “пауза” (pause) и “прескачане” (skip). Най-важното условие за разработчиците, които ще използват Apple Music API, е свързано със забраната да изискват плащания от страна на потребителя за достъп до услугата Apple Music.

iphone6-applemusicНовата уеб страница предоставя на разработчиците и връзка към Music Toolbox, където ще имат възможност да прегледат готови джаджи, както и да получат техническа информация относно вграждането им в приложения.

За да си припомните основните новости, които донесе iOS 9.3, вижте предната ни статия относно ъпдейта, като натиснете тук.

Източник: macrumors

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.