imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

App Store е чупил рекорд след рекорд през изминалите празници


Коледните празници са време за домашен уют и щастливи моменти с най-близките ни. За Apple пък те често са от огромно значение поради повишения потребителски интерес. Е, явно тази Коледа и Нова година са били особено специални, защото App Store отбелязва рекордно добри резултати.

Само на Нова година, Apple феновете са изхарчили 144 милиона долара в App Store. Част от сумата е в резултат от купуване на приложения, а друга – от транзакции в самите апове, толкова любими на потребителите.

Сумата е още по-зашеметяваща, ако вземем предвид целия двуседмичен период, започващ малко преди Коледа, и свършващ с новогодишния ден. Измерено така, App Store отбелязва безапелационен рекорд от 1,1 милиарда долара, които притежателите на iPhone, iPad, Apple Watch и други продукти са изхарчили в App Store.

App Store

Интересното е, че предишният App Store рекорд е поставен не кога да е, а едва седмица по-рано. Точно така, става дума за току що отминалата Коледа! Явно изненадите при топ App Store приложенията по света са били само началото…

„App Store имаше изключително успешен празничен сезон, който ще остане в историята. Радваме се, че нашите фенове са сваляли толкова изумителни приложения за iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV- и най-вече, са им се наслаждавали“, отбеляза Филип Шилер, старши вицепрезидентът на Apple, отговарящ за глобалния продуктов маркетинг. „Освен това сме благодарни и на всички разработчици, които са създали най-иновативните и вълнуващи приложения в света за нашите потребители. Очакваме 2016 с нетърпение!“

Към днешна дата, разработчиците на апове в App Store са спечелили близо 40 милиарда долара, след откриването на магазина през 2008 година. Статистиката е изключително красноречива за разрастването на App Store: една трета от тази сума е реализирана през 2015 година. Потребителите пък са изхарчили общо 20 милиарда долара за изминалата година.

Говорейки за App Store, от Apple твърдят, че магазинът е осигурил и близо 1,9 милиона работни места само в рамките на САЩ. 1,4 милиона от тях са заети от софтуерни инженери и iOS разработчици, но има и много позиции, нямащи много общо с ИТ света. В Европа работните места са 1,2 милиона, докато разрастващият се китайски пазар заковава 1,4 милиона.

App Store става все по-мащабен, като се има предвид, че в извадените статистики става дума и за продажби, извършени в Mac App Store и чисто новият tvOS App Store.

Източник: Apple Insider

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.