imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

App Store се раздели с близо 50 хиляди стари iOS приложения


Заедно с всички страхотни промени, десетата актуализация на мобилната операционна система iOS ни представи и един обновен вариант на удобната услуга App Store. Заедно с него компанията от Купертино запозна и всички разработчици с новите условия за качване и съхраняване на разработено приложение, като целта на промяната е всеки потребител да разполага с възможност да открие по-бързо и лесно търсеното от него приложение.

Всяко обявено в App Store приложение трябва да бъде съвместимо с най-новата версия на мобилната операционна система, както и да бъде съобразено с новите условия за преглед, защото в противен случай то ще бъде премахнато. Точно тук искаме да ви припомним, че в началото на септември Apple предостави едномесечен срок на всяко проблемно приложение, в който то да бъде приведено във вид, отговарящ на новите условия.

appsremovedfromappstoreoct2016

По всичко изглежда, че значителна част от разработчиците не са предприели необходимите действия, като към днешна дата броят на премахнатите приложения се равнява на над 47 300 или по 14 000 средно на месечна база. Около 28% от обявената цифра обхваща една от най-посещаваните категории, Games, като веднага след нея се подрежда раздел раздел Entertainment с 8.99%, Books 8.96%, Education 7% и Lifestyle 6%.

Хубаво е да знаете, че „почистването“ на App Store продължава, като необходимата процедура вече се е превърнала в една ежедневна задача на сървърите на Apple. В комбинация с новите възможности, като App Subscriptions, добре подредените категории, както и появата на рекламни банери, вие ще разполагате с удобната възможност да откриете точно това приложение, от което се нуждаете, по съвсем лесен и бърз начин.

Повече за новите условия, с които трябва да се съобразяват разработчиците на iOS приложения може да разберете, като посетите следната връзка.

Източник: macrumors

Beoplay Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.