imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

App Store се грижи за сигурността на всички iOS потребители


Считано от началото на април, всяко ново приложение в App Store трябва да разполага със съвместим вариант с екрана на iPhone X. Освен това, от 1 юли, разработчиците дори на вече качените приложения ще трябва да се съобразят с това изискване, като в противен слуай, няма да могат да актуализират своите предложения, но изглежда, че това не е единствената промяна, с която може да се похвали мобилната версия на App Store.

През последните дни Apple започна да премахва всички качени приложения, които споделят локацията на съответен потребител с трети страни зад неговия гръб, като причината за това е съвсем ясна. Споделянето на местоположението ви без вашето знание или съгласие може да доведе до злоупотреба с тези данни, което не трябва да ви притеснява. Съобразно точка 5.1.1 и 5.1.2 от App Store Review Guidelines, компанията започна да сваля от сървърите на мобилния магазин за приложения всяка разработка, която споделя вашата локация и то без никакво предупреждение.

Нямате право да използвате или предоставяте на трета страна личните данни на който и да е потребител без неговото съгласие, както и без да дадете информация за това как ще се съхраняват и за какво ще се използват съответните данни.

Данните, които събира вашето приложение не могат да се използват от вас, както и да се предоставят на трети страни за цели, които не са свързани с подобряването на практическата работа на потребителите, както и на ефективността на съответното приложение.

Разработчиците на всички премахнати приложения ще бъдат информирани на посочената от тях електронна поща за действието, но има и още нещо. Всеки от тях винаги може да качи отново своята разработка в мобилната версия на App Store, но само при положение, че вече е извършил необходимата корекция. Всички кодове, работни рамки и SDK връзки, които нарушават изискванията трябва да напуснат рамките на съответното приложение, а промяната се дължи изцяло на новия регламент за защита на личните данни на Европейския съюз или на GDPR.

Източник: 9to5mac

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.