imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Дали наистина ще видим първия Apple автомобил към 2019?


И преди сме ви споменавали за „Project Titan” и всевъзможните слухове около евентуалното навлизане на Apple в автомобилния бизнес. Интересните новини около работата по предполагаемата Apple електрическа кола явно продължават с пълна сила.

Технологичният гигант е увеличил екипа, отговорен за разработване на концепцията за автомобила: и то с цели 1200 служители. С други думи, по практическите основи на теоретичната бъдеща Apple кола вече работят тройно повече служители.

Според слуховете, увеличението се корени в желанието на компанията да финализира проекта към 2019 година. Началните данни бяха за ориентировъчно приключване на Apple автомобил към 2020 година.

Компанията също е започнала разучването на потенциални писти за провеждане на тестове, като това може да загатва за скорошно изкарване на първи прототип на возилото.

Според The Wall Street Journal, първият модел на Apple автомобила все пак ще изисква човешкo присъствие, за да може да се движи. Най-вероятно обаче, компанията ще продължи „нишката“ със самоуправляващи се автомобили, изправяйки се срещу други технологични гиганти като Google и Tesla.

Project Titan” е непрестанен обект на медийния интерес. По думите на някои източници, проектът е стартиран преди две години с одобрението на Тим Кук. Други наблюдатели спекулират за съвместна работа на Apple с BMW и използването на BMW i3 като „основа“ за бъдещата електрическа кола на компанията от Купертино.

BMW i3, което според слуховете може да е отправна точка за електрическата кола на Apple.

През последните месеци към екипа на Apple, отговорен за проекта, се присъединиха редица реномирани имена от автомобилната индустрия. Сред тях са бивши кадри на Tesla като Джейми Карлсон и Дъг Бетс, Меган Маклейн от Volkswagen, Bosch, Ford и много други водещи специалисти в сектора.

Слуховете около евентуалното насочване на Apple към автомобилната индустрия със сигурност ще стават все повече и повече. Особено с интензивността, с която „Project Titan” се движи.

Спекулациите не опират само до медиен интерес – множество дизайнери и артисти също се включват в тях, предлагайки своя визия за това как би изглеждала кола, създадена от Apple.

Източник: The Wall Street Journal.

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.