imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple вероятно ще обяви нови ултра-тънки MacBook-ци от 13“ и 15“ през лятото


Някои потребители и анализатори очакваха, че Apple ще покажат нови Mac-ове в своето „Let Us Loop You In“ медийно събитие в понеделник. Прогнозите обаче не се осъществиха.

Тези от вас, които тръпнат в очакване на нови модели Mac, може да не се наложи да чакат дълго. Днес DigiTimes съобщи, че Apple ще започне доставката на нови, ултра-тънки 13“ и 15“ MacBook компютри в края на второто тримесечие – юни – юли месец.

retinamacbookpromacbookair-800x167

 

Второто календарно тримесечие приключва на 30 юни, което означава, че новите Mac-ове на практика може да се представят на WWDC 2016 г., което вероятно ще се проведе в периода 13-17 юни по информация от Moscone Center.

За новите MacBook компютри се твърди, че ще са с дизайн, подобен на този на 12-инчовия MacBook и ще са по-тънки от съществуващите MacBook Air-и. Още в началото на декември ви съобщихме, че през тази година най-вероятно ще видим подобни машини, като 11-инчовият MacBook Air ще бъде изместен от 15-инчова версия на лаптопа.

Остава въпросът обаче как ще бъдат брандирани новите компютри. Дали от Apple отново ще пренебрегнат Air продуктовата си линия както, между другото, стана и при новия 9.7-инчов iPad на компанията, който беше представен като iPad Pro, въпреки тънкия му и лек корпус. Доста са предположенията, че класическият MacBook ще се превърне в най-масовия лаптоп на Apple, а МacBook Air линията ще остане част от славната история на компанията от Купертино.

Стив Джобс показва първия MacBook Air през 2008 г. (снимка: David Paul Morris/Getty Images)
Стив Джобс показва първия MacBook Air през 2008 г. (снимка: David Paul Morris/Getty Images)

Предстои да разберем и какъв хардуер ще успеят да вместят инженерите на Apple в ултра-тънкия корпус на очакваните нови устройства и дали ще бъдат толкова мощни, че да могат да бъдат брандирани като нови MacBook Pro компютри. Това би било наистина удивително – машина, преносима колкото 12-инчовия MacBook, а с хардуерните характеристики на MacBook Pro.

Очаква се новото поколение Mac компютри да включва Skylake процесори на Intel, Thunderbolt 3 и USB-C. Междувременно днес се появиха индикации за нов модел MacBook, обозначен като Early 2016 (Apple поставят Early пред модела на компютрите, появили се през първите 4 месеца на годината). Тези сведения бяха открити в System Image Utility. Ето и една снимка.

early_2016_macbookApple последно опресни 13-инчовите MacBook Pro през март 2015, докато 15-инчовият модел беше актуализиран през май. И двата модела се сдобиха с Force Touch тракпад, по-бърз флаш драйв, по-дълъг живот на батерията, както и подобрена графика.

13-инчовият модел е базиран на последно поколение Broadwell процесори на Intel, докато 15-инчовият модел все още работи с по-старата Haswell архитектура. В края на миналата година Intel представи чиповете Skylake, които са подходящи за 13-инчовия MacBook Pro, 15“ MacBook Pro, 12“ MacBook и MacBook Air компютрите, така че очакваме именно те да бъдат внедрени в новите Mac-ове.

Източник: MacRumors

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.