imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple вече прави приложения за Android


Докато Google има цяла серия от приложения за iOS, Apple досега се въздържаше да пуска версии на своите app-ове за Android. С появата на Apple Music тази тенденция вече се промени, а какво цели Apple с този ход, предстои да разберем.

До момента услугите и приложенията на Apple бяха налични за ползвателите на Windows, но това е първият път, когато продуктите на компанията стъпват на Android платформа. Има голям шанс Apple Music приложението да изглежда и да придава на потребителя усещането, че използва iOS приложение – също като Windows версията на iTunes. По този начин може би компанията от Купертино ще се опита да запознае потребителите извън епълската екосистема с нейните предимства и да ги подтикне да преминат към хардуер, произведен от Apple.android-to-ios

Именно в тази насока е второто приложение за Android, което Apple пуска – Move to iOS. Досега Apple предлагаше инструкции стъпка по стъпка за тези, които искат да преминат на iOS от Samsung, HTC, LG или друг смартфон с Android. Move to iOS, което ще бъде налично с появата на iOS 9, ще прехвърля безжично от старото към новото устройство най-важната информация на потребителя – контакти, снимки, видеа, мейл акаунти, календари. Освен това, приложението ще предлага за сваляне iOS версията на безплатните приложения, които сте имали в стария си Android телефон (Facebook, Twitter). Платените app-ове автоматично ще бъдат добавяни във вашия wish list в App Store.

Въпреки, че Apple ще направи своята нова музикална услуга налична и за Android потребителите, все пак може би топ приоритетът на компанията си остава да увеличи продажбите на iOS устройствата.

buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.