imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple вече прави приложения за Android


Докато Google има цяла серия от приложения за iOS, Apple досега се въздържаше да пуска версии на своите app-ове за Android. С появата на Apple Music тази тенденция вече се промени, а какво цели Apple с този ход, предстои да разберем.

До момента услугите и приложенията на Apple бяха налични за ползвателите на Windows, но това е първият път, когато продуктите на компанията стъпват на Android платформа. Има голям шанс Apple Music приложението да изглежда и да придава на потребителя усещането, че използва iOS приложение – също като Windows версията на iTunes. По този начин може би компанията от Купертино ще се опита да запознае потребителите извън епълската екосистема с нейните предимства и да ги подтикне да преминат към хардуер, произведен от Apple.android-to-ios

Именно в тази насока е второто приложение за Android, което Apple пуска – Move to iOS. Досега Apple предлагаше инструкции стъпка по стъпка за тези, които искат да преминат на iOS от Samsung, HTC, LG или друг смартфон с Android. Move to iOS, което ще бъде налично с появата на iOS 9, ще прехвърля безжично от старото към новото устройство най-важната информация на потребителя – контакти, снимки, видеа, мейл акаунти, календари. Освен това, приложението ще предлага за сваляне iOS версията на безплатните приложения, които сте имали в стария си Android телефон (Facebook, Twitter). Платените app-ове автоматично ще бъдат добавяни във вашия wish list в App Store.

Въпреки, че Apple ще направи своята нова музикална услуга налична и за Android потребителите, все пак може би топ приоритетът на компанията си остава да увеличи продажбите на iOS устройствата.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.