imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple едва ли ще използва AMOLED дисплеи за iPhone поне до 2019 г.


Едва ли ще видим iPhone с AMOLED дисплей в близко бъдеще, прогнозира Минг Чи Куо, чиито предвиждания обикновено се оказват доста надеждни. Според него Apple ще продължи да използва TFT-LCD технологията поне още три години.

Според Куо, един от основните китайски доставчици на Apple – Foxconn, се готви да инвестира в нови поточни линии за производство на шесто поколение LTPS TFT-LCD дисплеи. Те трябва да започнат масово производство през 2018 година и се предполага, че ще бъдат предназначени за бъдещите поколения iPhone-и. Освен това, Куо изтъкна и друг довод, че от Apple ще продължат да използват LCD технологията за дисплеите на iPhone и през следващите години. Това са коментарите, които направиха от японската Minebea, един от основните доставчици на подсветката на iPhone дисплеите. От компанията заявиха по-рано този месец, че няма риск през следващите три години да загубят някой от своите LCD пазари при смартфоните за сметка на AMOLED технологията.

iPhone-trio1Apple Watch беше първият продукт на компанията от Купертино, снабден с AMOLED екран, което предизвика спекулации, че iPhone също ще тръгне по този път. Това обаче изглежда едва ли ще се случи. Една от основните разлики между LCD и AMOLED технологията е, че AMOLED-ите сами излъчват светлина, което елиминира нуждата от отделна подсветка. Това води до по-дълъг живот на батерията на устройството, ползващо такъв дисплей, особено ако то е с по-тъмен потребителски интерфейс, какъвто е този на Apple Watch. Освен това, AMOLED екраните имат по-наситено черно и по-ярки цветове. Тази технология обаче има и своите недостатъци като по-лоша видимост на слънчева светлина, по-високи производствени разходи, по-малка гъвкавост при доставките и по-кратък живот. Едно хубаво сравнение между LCD и AMOLED технологиите можете да видите тук.

Apple Watch е единственото досега устройство на компанията с AMOLED дисплей
Apple Watch е единственото досега устройство на компанията с AMOLED дисплей

От Samsung изтъкват AMOLED дисплеите като едно от основните предимства на своите смартфони. Apple изглежда обаче са избрали друг път за развитието на iPhone.

Източник: MacRumors

Beoplay Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.