imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple заменя найлоновите торбички с екологични от хартия


Да пазарувате Apple Store и да получите своята покупка в бяла найлонова торбичка с пластмасова дръжка и логото на бранда е дългогодишна традиция, която съвсем скоро ще бъде прекъсната. Новата екологична политика на Apple планира от средата на този месец постепенно заменяне на найлоновите торбички с нов по-екологичен вариант от хартия.

Рециклираните материали в състава на новите хартиени торбички ще бъдат 80%, с което Apple напомня за своята инициатива “Ще направим света по-добър, отколкото го намерихме”. В допълнение към тази промяна, служителите на Apple ще допринесат за инициативата, като канят своите клиенти да използват една торбичка за повече продукти.

apple_bag_headУпотребата на найлоновите торбички ще продължи до 15 април, когато ще стане известен и дизайнът на новите хартиени, който вероятно ще бъде подобен на този:

apple_bag_post

Тази промяна от пластмаса към хартия съвсем не е изненадваща, предвид фокуса на дружеството към рециклиране, чиста енергия и намаляване на въглеродните замърсявания.

С отговорност към природата, през последните години Apple отделя голямо внимание върху намаляване на размера на опаковките на своите продукти в комбинация с използването на рециклирани материали.

Този факт беше подчертан и на последното Apple събитие в края на март, когато Тим Кук и Лиса Джаксън изтъкнаха успехите на компанията в областта на опазването на околната среда. Именно тогава на широката общественост беше представен и симпатичният робот Лиъм, разглабящ нефункциониращите iPhone-и, за да могат да се използват здравите им компоненти в бъдеще. Нека ви припомним отново това интригуващо видео.

Източник: MacRumors

Vitosha birthday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.