imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

ESPN и Apple с партньорство

Apple е в интензивни преговори със спортния гигант ESPN


Миналата седмица един от ключовите слухове около Apple беше възможността компанията да купи Time Warner. Развитието на този казус със сигурност ще бъде следено отблизо от феновете на Apple, както и, естествено, от пазарните анализатори. Ето, че изявите на Apple в сферата на телевизията не секват: този път на фокус е спортния гигант ESPN.

Най-значимата спортна медия ESPN води преговори с компанията от Купертино. Обсъжданата тема далеч не е нещо дребно – става дума за евентуално партньорство с цел висококачествена стрийминг услуга. Информацията идва не от друг, ами от самия президент на ESPN – Джон Скипър.

„Apple създава операционна система с изключително много предимства и едно страхотно телевизионно преживяване… А подобно телевизионно преживяване е направо страхотно, що се касае до спортни мероприятия“, изтъква Скипър пред The Wall Street Journal.

Джон Скипър, президент на ESPN.

Президентът на ESPN също така вметна, че услугите на Apple са „изключително благоприятно поле“ за продаване на абонаменти. Е, с подобна реторика едва ли има много съмнения как вървят преговорите между двете мега компании към този момент.

Един от хитовите слухове около Apple през миналата година беше теорията, че компанията работи по услуга за дигитален стрийминг на кабелна телевизия. Всички очакваха това нововъведение да се появи заедно с новото Apple TV през есента, но това така и не се случи.

Дискусиите между ESPN и компанията от Купертино обаче засилват още повече вероятността да видим една стрийминг услуга от Apple тази година. Пазарът на телевизията постоянно се свива, като голяма част от аудиторията се прехвърля към интернет услуги. ESPN е лидер в спортния бранш, но все още ключов дял от приходите на медията идват по линията на абонаменти за кабелна или сателитна телевизия.

Apple TV и ESPN в комбинация?

С други думи, Apple имат интерес от заемането на позиция в един благоприятен и силен пазар. ESPN, от своя страна, търси разширение на портфолиото си и нови канали за предлагане на спортните си програми.

Слуховете около Apple стрийминг услугата споменават и специален пакет от програми на изгодна цена. С поглед, вперен в Time Warner, и канали като HBO, и евентуално партньорство с ESPN, Apple може да нахлуе грандиозно в пазарната ниша. Предстои да видим дали това ще се случи тази година или ще трябва да почакаме още.

Източник: Apple Insider; The Wall Street Journal. Заглавно изображение: ESPN. Изображения: Re/Code

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.