imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple и IBM вече са направили заедно 100 приложения


Apple и IBM оповестиха, че вече са достигнали цифрата от 100 съвместно разработени приложения. Партньорството между двете компании вероятно ще продължава да се разраства и през 2016 г.

Можете да видите някои от бизнес приложенията за iOS в специалната Apple + IBM секция на сайта на компанията, произвеждаща iPhone. Катарин Уайт, вицепрезидент на IBM, отговарящ за сътрудничеството с Apple, сподели пред TechCrunch, че 100-те приложения са насочени към 60 професионални длъжности в 14 индустрии, сред които застраховане, транспорт, здравеопазване, телекомуникации, държавна администрация и др. Сред приложенията има такива за iPhone, iPad, iPad Pro, Apple Watch и дори за Apple TV.

miert-ibm-cover-2Уайт допълва, че всяко приложение е уникално, тъй като е разработено в тясно сътрудничество със служителите, за които е предназначено. Идеята е първо да бъде бъде разбран работният процес, след което да бъде оптимизиран по най-добрия начин, използвайки мобилните технологии.

Според Марибел Лопез, ръководеща Lopez Research, партньорството между Apple и IBM работи добре, тъй като всяка от двете компании е силна в различни аспекти:

“Мисля, че Apple внася простотата (на използването) и красотата на дизайна в корпоративните приложения, докато IBM разбира отлично работните процеси и какво е най-продуктивно и знае как да интегрира app-овете в работната среда.”

Тя допълва, че разработените от Apple и IBM приложения имат много повече възможности от това да прехвърлят някои задачи от компютъра на мобилното устройство. Според нея смартфоните и таблетите наистина могат да променят начина, по който работим. В някои отношения те превъзхождат персоналните компютри, тъй като са по-мобилни от тях. Освен това, работните iOS приложения лесно могат да ползват някои от функционалностите на iPhone и iPad като камера, съобщения, локации, гласови команди и др.

insurance_devices_desktop_2x-1024x697Според анализатора от Gartner Ван Бейкър партньорството между Apple и IBM може да доведе и до някои много интересни технологични комбинации. Той изтъква възможността за съчетаване на front-end (видимата за потребителя) част надигиталния асистент на Apple – Siri, с изкуствения интелект на суперкомпютъра на IBM Watson.

Партньорството между Apple и IBM вече не се изразява единствено в разработването на бизнес приложения. Двете компании заедно изпълняват някои проекти, като оборудването на възрастните хора в Япония с iPad-и. Освен това, служителите на IBM постепенно минават на Mac компютри, а Apple Watch също е вариант за някои от тях.

Преди 30-ина години Стив Джобс едва ли би предположил какво ще се случи с неговата компания.

IBMAppleИзточник: TechCrunch

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.