Apple_EarPods_35446297_03

Apple може би подготвя безжични “Airpods” слушалки

#Новини
2015. 10. 05.

Според Macrumors, от Apple са предприели стъпки, за да защитят името “Airpods” в няколко държави, което може да означава, че от Купертино подготвят безжична версия на своите „Earpods“ слушалки.

Заявка за запазване на търговската марка “Airpods” е подадена на 22 септември в САЩ от регистрираната в началото на септември в Делауер компания Entertainment in Flight. От Apple не веднъж са възприемали тактиката да пускат подобни заявки през такива фирми, с цел да не бъдат разкрити намеренията за бъдещи продукти на компанията от Купертино.

airpods_trademarkОт Macrumors не са намерили конкретни доказателства, че именно Apple стои зад запазването на марката “Airpods”, но твърдят, че вероятността това да е така е много голяма. Една от първите страни, където е подадена заявката, е Ямайка. Обикновено от Apple подават своята първа заявка за запазване на търговска марка именно там, тъй като страната не поддържа онлайн база данни, което улеснява компаниите да прикрият своите намерения. От Macrumors изтъкват, че от Apple обикновено използват Gmail адреси в данните за контакт на своите фиктивни дружества, какъвто е и случаят с Entertainment in Flight. Освен това, в страните, където са  подадени заявленията за запазване на търговската марка “Airpods”, това е станало от адвокатски дружества, работили с Apple в миналото.

В момента Apple предлага безжични слушалки единствено през своя бранд Beats, но нищо чудно в скоро време да видим и wireless версия на епълските “Earpods” слушалки.

Източник: Macrumors, главна снимка: cNet

Добави коментар