iPhone6stock-746x419

Apple засега не се отказват от 16 GB-овия iPhone

#Новини
2015. 08. 31.

В интернет пространството се появи снимка, показваща страницата с продуктовата информация за новия iPhone. От текста се вижда, че Apple са решили да запазят 16 GB-овия базов модел.

Компанията от Купертино беше подложена на известни критики, защото с появата на iPhone 6 увеличи капацитета на по-високите класове iPhone модели на 64 GB и 128 GB, а базовият модел си остана с капацитет от 16 GB. Смартфонът на Apple засега няма 32 GB-ова версия, а упреците към 16 GB-овия модел са, че операционната му система (iOS 8) заема твърде много място и капацитетът, който потребителите могат да ползват реално, е силно ограничен. Разбира се, съществува и вариантът да си закупите допълнително място за съхранение в iCloud.

Снимка: Steve Hemmerstoffer
Снимка: Steve Hemmerstoffer

В iOS 9 от Apple са направили усилия, за да намалят мястото, изисквано от операционната система. Така например, докато за ъпгрейда на iOS 8 ви трябваха 4.6 GB свободно място, iOS 9 ще изисква само 1.3 GB. Освен това, от Apple ще включат нова опция за автоматично инсталиране на ъпдейти, с която вашият iPhone ще може да инсталира софтуерните си актуализации автоматично и в удобно за вас време.

Докато сме в очакване на представянето на новото поколение iPhone-и на 9 септември, можете да споделите какво е вашето мнение и смятате ли, че запазването на 16 GB-овия базов модел е добър ход.

Източник: AppleInsider

Добави коментар