imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple не смята да комбинира MacBook и iPad


Въпреки, че iPad Pro доближава работата с таблет до тази с компютър, Тим Кук сподели, че Apple не смята да обединява двете устройства.

Наскоро Тим Кук обяви, че iPad Pro може да замени изцяло компютъра за някои потребители. В интервю пред The Telegraph той обяви:

„Търсите РС, но защо бихте си купили РС вече? Не, наистина, защо да си купите РС?(…)

iPad Pro е заместител на лаптопа или настолния компютър за много, много хора. Те ще започнат да го ползват и ще установят, че повече нямат нужда от нищо друго, освен него и телефона си.“

tim-cook-no-idea-1024x768Това изказване накара мнозина да помислят, че главният изпълнителен директор на Apple предвещава края на ерата на персоналните компютри като цяло. Оказва се, че всъщност Кук е имал предвид само Windows компютрите, а не Mac-овете. В последното си интервю пред independent.ie той сподели своето виждане, че както Mac-овете, така и iPad-ите, имат своето светло бъдеще, а също и, че “не смята, че Mac-овете и РС-тата са едно и също нещо”.

Според Кук, въпреки сближаването между характеристиките на таблетите (особено тези на мощния iPad Pro) и компютрите, те трябва да продължат своето отделно съществуване. От Apple са твърдо убедени, че създаването на хибрид не би било това, от което потребителите се нуждаят. Кук заяви, че вместо това, Apple иска да направи поотделно най-добрия компютър и най-добрия таблет. Още от преди знаем, че шефът на Apple не храни особено добри чувства към хибридните устройства, особено след като разкритикува Microsoft Surface, определяйки го като “разводнен” продукт. Тогава Кук заяви, че Surface се опитва да бъде едновременно и таблет, и компютър, и не успява в нито едно от двете.

Microsoft Surface Pro 4
Microsoft Surface Pro 4

Главният изпълнителен директор на Apple отново отклони въпроса за плановете на компанията за създаване на собствен автомобил, но обяви, че очаква големи промени в автомобилната индустрия през следващите години, свързани с по-силното навлизане на електрическите и автономните (самоуправляващи се) коли.

Източник: MacRumors

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.