imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple ни готви собствен сериал за… приложения?


Преди няколко месеца една от най-обсъжданите теми беше желанието на Apple да заеме стабилни позиции в телевизионната ниша. От Купертино преговаряха както със спортния гигант ESPN, така и с водещата американска медия CBS. Целта: Apple телевизионна стрийминг услуга. Тези планове може да се забавят във времето, но Apple явно хвърля един нов поглед към телевизионните опции…

По информация на New York Times, от Купертино ни готвят шоу, което ще се фокусира върху т.нар. „икономика на приложенията“. Технологичният колос ще си сътрудничи с певеца Will.i.am, познат ни от The Black Eyed Peas, както и Бен Силвърман и Хауърд Оуенс – добре известни експерти от телевизионната индустрия.

Все още не се знае каква точно ще е формата на сериала, както и другите деликатни детайли около пускането му. Единственото, което източниците изтъкват със сигурност, е фокусът върху App Store и ролята на аповете в съвременния живот. Предвид мащабното разрастване на App Store и факта, че вече има над 1 милиард Apple устройства по света, тематиката е повече от актуална.

Телевизионните изяви на Apple и сериала за App Store може да се появят на хоризонта съвсем скоро

Няма как да не се зачудим за начина, по който ще ни бъде поднесено това шоу. Дали ще може да го гледаме през определено приложение? Или пък предаването ще ни бъде презентирано по някакъв начин в самия App Store? Може би Тим Кук и колегите му ще го пуснат като сериал по iTunes?

Еди Кю, който е отговорник за софтуера и онлайн услугите на Apple, се намеси, за да укроти спекулациите около телевизионното бъдеще на Купертино.

„Това не означава, че планираме да се занимаваме усилено с произвеждането на наши собствени филми, или пък сериали… или нещо от този род“, изтъкна Кю.

Начело на Apple: Тим Кук и Еди Кю

И все пак това е втората подобна инициатива на Apple в последно време. Към средата на февруари стана ясно, че от Купертино ще ни предложат „Vital Signs” – собствен сериал, описан като „мрачна драма с достатъчно много насилие и секс“. Главната роля в него ще е поверена на Dr. Dre, който е част от Apple с бранда си Beats.

Източник: MacRumors, The Verge.

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.