applemouse_keyboard1-980x420

Apple подготвя нови безжични мишка и клавиатура

#Новини
2015. 08. 17.

Според последни сведения, Apple скоро ще пусне нови модели Magic Mouse и Apple Wireless Keyboard. Научете повече тук.

Компанията не е обновявала тези свои безжични аксесоари от доста време – клавиатурата от 2011 година, а мишката дори от по-отдавна – 2009 година. Оттогава технологията претърпя значително развитие и обновяването на поостарелия хардуер вече започна да става наложително.

magic_mouse_2_fccСпоред снимките, които бяха публикувани, новата безжична мишка ще се казва Magic Mouse 2, а наименованието на клавиатурата не се споменава. Новите устройства ще ползват Bluetooth 4.2 технология, вместо наличния при настоящите модели Bluetooth 2.1. Това ще подобри значително продължителността на живота на батерията им, а връзката между аксесоарите и компютъра ще бъде още по-стабилна.

wireless-keyboard-fcc-800x345Друго съществено нововъведение е отпадането на стандартните АА батерии, които досега захранваха Magic Mouse и Apple Wireless Keyboard. Новите устройства ще имат вградени литиеви батерии, които ще се зареждат с USB адаптер. Това ще доведе и до промени в дизайна на устройствата, които ще бъдат по-забележими при клавиатурата, където може да отпадне кръглата част, използваща се за поставяне на AA батериите.

Според източниците на Slashgear можем да очакваме появата на Magic Mouse 2 и новата безжична клавиатура на Apple още преди представянето на iPhone 6s (което се предполага, че ще се случи на 9 септември).

Източник: Slashgear

Добави коментар