Apple-reszveny-visszavasarlas-cover

Apple обявява резултатите за Q2 на 27 април

#Новини
2015. 04. 02.

Акциите на Apple бележат застой през последните няколко седмици, но това може бързо да се промени, когато компанията от Купертино обяви на инвеститорите своите печалби за Q2 2015 (първото тримесечие на 2015).

От Apple обявиха, че ще изнесат данни за финансовите резултати за този период на 27 април. Главният изпълнителен директор Тим Кук и главният финансов директор Лука Маестри ще оповестят колко iPhone-a са били продадени и ще дадат отговор на въпроси, зададени от инвеститорите. Очаква се от технологичния гигант да обявят следващата фаза от своята програма за обратно изкупуване на акции, след като Тим Кук загатна, че тази програма ще набира повече сила.

След всички рекорди, които бяха счупени през последното тримесечие на 2014 година, се очаква финансовите резултати отново да бъдат впечатляващи. Според прогнози на анализаторите периодът януари-март 2015 година ще представлява второто най-успешно тримесечие в историята на компанията.

Събитието, на което ще говорят Кук и Маестри, ще бъде излъчвано на живо на инвеститорския сайт на Apple на 27 април от 23:00 българско време. Очаквайте малко след това отзвукът от финансовите новини да достигне и до вас чрез imagazin.

Източник: Cult of Mac, снимка: NBC News

Добави коментар