apple1

Apple оглави класация за най-иновативните компании за 10-та поредна година

#Новини
2015. 12. 06.

Boston Consulting публикуваха ежегодната си класация на най-иновативните компании в света. За 10-та поредна година на върха в подреждането стои Apple.

Класацията на Boston Consulting се формира на база мнението на 1500 ръководителя на международни компании, работещи в различни икономически сектори, както и на базата на изплатените на акционерите дивиденти през последните 5 години. Ръководните фигури във фирмите трябва да посочат най-иновативната компания в своя сектор, като, разбира се, не могат да отбележат своята компания.

Нека погледнем останалите представители на топ 10 в подреждането. Там откриваме основно представители на технологичната индустрия, както и автомобилостроителни компании. Непосредствено след Apple, на второ място в класирането е Google, а топ 3 се допълва от Tesla Motors. В десетката са още Microsoft (4-ти), Samsung (5-ти) и Amazon (9-ти). Първите 10 се допълват от автомобилните гиганти Toyota (6-ти), BMW (7-ми) и Daimler (10-ти), както и от биофармацевтичната компания Gilead Sciences (9-то място). Вижте цялата класация до 50-то място.

innovation-780x599Сред изненадите надолу в подреждането е присъствието на Facebook едва на 28-мо място, като компанията, основана от Марк Цукерберг, е изпреварена дори от индийските автомобилостроители Tata Motors. Компанията с най-голям скок в класация в сравнение с миналата година е китайската Tencent, осигуряваща услуги в областта на медиите, интернет, игри и забавления и др.

Според изследването на Boston Consulting, иновациите са с по-висок приоритет за компаниите в сравнение с когато и да било преди. 79% от ръководителите са посочили иновациите в топ 3 на приоритетите на техните компании. Този процент сега е най-висок от началото на провеждането на проучването през 2005 година.

Вече ви представихме и други класации, в които Apple заема първа позиция. Сред тях бяха тази за “най-съкровен бранд” в ОАЕ, както и изключително престижната годишна класация на Interbrand за на-добра марка в света.

Източник: Cult of Mac

Добави коментар