imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple „отваря“ Apple News за всички създатели на съдържание


Apple News приложението бе едно от интересните нововъведения в iOS 9, но развитието му бе малко тромаво. За много наблюдатели причината се корени във факта, че апът можеше да се използва само от най-популярните световни медии. Възможностите на Apple News явно ще се променят, след като от Купертино обявиха сериозен ъпдейт на приложението.

До края на седмицата се планира пълното „отключване“ на платформата за съдържание. Това означава, че по-малки медии и дори индивидуални блогъри ще могат да публикуват своето съдържание в Apple News. Стъпката е огромна, предвид, че за момента портфолиото на апа включва само таблоиди от ранга на New York Times и The Atlantic, които са одобрени от Apple.

В подобрението на Apple News ще видим и още един важен елемент: читателските статистики. През януари стана ясно, че механизмът на приложението не е отчитал колко точно потребители са го използвали, за да четат онлайн съдържание. Анонимен източник изтъква, че статистиките вече са безупречни и няма никакъв проблем с правилното им проследяване. Очаква се Apple да публикува официалните статистики преди лятото.

Apple News отворено за всички създатели на съдържание.

Източникът допълва, че Тим Кук и колегите му смятат да улеснят още повече задачата на медиите, които използват Apple News за разпространяване на текстовете си. На тях ще им бъде предложено портфолио от статистики, включващи споделяния в социалните мрежи, колко точно време са отделили потребителите на дадена статия, и други. Твърде вероятно е да видим и Apple реклама, изцяло фокусираща се върху Apple News.

Що се касае до рекламирането в приложението, източникът изтъква, че участващите в Apple News ще взимат пълните приходи от рекламите, поставени в рамките на тяхното съдържание. Това също ще е интересен елемент за следене отблизо. Все пак съвсем наскоро от Купертино промениха как функционира iApлюбопитно каква ще е визията на компанията за рекламите в Apple News.

Източник: Apple Insider.

Beats Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.