App-Thinning-cover-746x419

Apple отлага една от най-важните функции на iOS 9

#Новини
2015. 09. 25.

App Thinning функцията в iOS 9, насочена най-вече към притежателите на 16 GB устройства, се отлага за неопределено време. Вижте подробностите тук.

Както вече ви съобщихме, App Thinning (или App Slicing) позволява на разработчиците да създават по-малко обемни версии на своите приложения, които да са предназначени за определени iOS устройства. Така например, потребителите, които са загрижени за малкото свободно пространство на своето устройство, като тези, които разполагат с 16 GB iPhone, ще свалят само най-необходимия основен код на дадено приложение.

Снимка: Ars Technica
Снимка: Ars Technica

Изглежда обаче ще трябва да почакаме преди да видим App Thinning в действие. Официалният сайт на Apple за разработчици съобщи, че функцията се отлага за неопределено време и “бъдещ софтуерен ъпдейт”. Забавянето се дължи на бъг в iCloud, заради който създадените в iOS 9 бекъпи на приложенията могат да се използват само на същото устройство, на което са направени.

Снимка: Apple
Снимка: Apple

Надяваме се, че от Apple бързо ще се справят с проблема, така че в скоро време да можем да усетим ползите от App Thinning функцията.

Източник: Apple, главна снимка: Ars Technica

Добави коментар