appleq2

Apple пак чупи финансови рекорди с последните си резултати

#Новини
2015. 04. 28.

Apple оповести финансовите резултати на компанията за първото тримесечие на 2015 година. Цифрите отново са доста впечатляващи, като това е най-успешното мартенско тримесечие в 39-годишната история на технологичния гигант.

За Q2 (първото календарно тримесечие) на 2015 година Apple регистрира приходи от $58 млрд и печалба от $13.6 млрд, което представлява значителен ръст в сравнение със същия период на миналата година, когато бяха оповестени приходи от $45.6 млрд и печалба от $10.2 млрд.

Въодушевени сме от нарастващата популярност на iPhone, Mac и App Store, което доведе до най-доброто мартенско тримесечие досега. Отчитаме и по-висок процент на хора, преминаващи към iPhone в сравнение с предишни периоди. Готвим се за вълнуващ старт на юнското тримесечие с пускането на Apple Watch.

– каза главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук.

След рекордното за цялата история на Apple последно тримесечие на календарната 2014 година, очакванията към резултатите за Q2 бяха доста високи и цифрите не разочароваха. За периода януари-март компанията от Купертино е продала 61.2 милиона iPhone-а, 12.6 милиона iPad-a и 4.6 милиона Мас-а, а App Store регистрира най-успешното тримесечие в историята си.

Ето графичното изражение на успехите на Apple, а някои изводи от оповестените резултати можете да видите тук.

revbyproduct
Приходи по продукт
iPhoneSales
Продажби на iPhone
iPadSales
Продажби на iPad
MacSales
Продажби на Мас
RevbyRegion
Приходи по район
TotalRev
Общи приходи
YoY-change
Процентна промяна в продажбите (сравнение със същия период на 2014)

 

Източник: Apple.com, таблици: Mac Stories

 

Добави коментар